Салат з печінки і квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Подібний салат мені вже доводилося готувати, але сьогодні розповім ще одну варіацію, як приготувати салат з печінки і квасолі. Цей рецепт кардинально відрізняється від раніше поданого мною.
В основі цього салату лежать зелена стручкова квасоля і куряча печінка. Такий салат відмінно підійде в якості другої страви для обіду. Крім цього, він прикрасить і різноманітить святковий стіл. Для заправки використовую суміш з винного оцту, гірчиці і рослинного масла.
- Куряча печінка - 0, 5 кілограма
- Соняшникова олія - За смаком
- Стручкова квасоля - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Салат - 200 грам
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
1
Зелену квасолю мою і відварюю в киплячій воді 2 хвилини, після цього відправляю її на друшляк.
2
Печінка мою і витираю серветкою, потім посипаю сіллю з двох сторін.
3
Обсмажую курячу печінку на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії (близько 1-2 хвилин з кожного боку).
4
Для заправки: змішую винний оцет, діжонську гірчицю і роздавлений зубчик часнику, додаю 3 столові ложки оливкової олії, сіль і все перемішую.
5
Мою салатні листя, викладаю їх на тарілку, потім кладу стручкову квасолю і поливаю все приготовленої заправкою, потім додаю теплі шматочки печінки і відразу подаю страву до столу.