Салат з пармезаном
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 хв.
Такий салат готується дуже швидко і складається всього з одного головного інгредієнта. Він смачний, поживний і вітамінний. Чудовий і легкий рецепт, як приготувати салат з пармезаном.
Опис приготування:
Пармезан відрізняється від інших сирів своїм особливим пікантним смаком. Він може прикрасити блюдо і надати особливу нотку. Мене підкорила простота приготування такого салату. Його головна особливість - в особливому маринаді і, звичайно, sиre. Такий салат можна зробити за лічені хвилини, що дуже зручно, якщо в двері вже дзвонять гості.
- Чорна капуста - 2 пучка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 0, 25 склянки
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Пармезан - 125 грам
- Панірувальні сухарі - 0, 25 склянки
1. Капусту ретельно промиваю у воді. Для цього наливаю воду в миску і занурюю капусту, залишаю на пару хвилин, а потім обполіскують під проточною водою. Витираю капусту серветками.
2. Відокремлюю листя від стебла, для цього кожен лист беру в руки і проводжу по стеблу знизу-вгору, отримую тільки м'який лист.
3. Все листя складаю разом і ножем нарізаю смужками, потім розгортаю і нарізаю смужки на великі квадрати.
4. Капусту складаю в миску, вливаю до неї оливкова олія, лимонний сік, солю і перчу. Перемішую листя руками протягом 30 секунд.
5. Пармезан натираю прямо в миску на дрібній тертці (100 грам).
6. Додаю панірувальні сухарі і перемішую салат.
7. При подачі залишилися 25 грам сиру натираю тонкими пластинами (можна гострим ножем) і прикрашаю ними салат.