Салат з лободи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування салату з лободи.
Пам'ятайте, коли ви працюєте на кухні з гострими перцями чилі, використовуйте гумові або спеціальні кухонні рукавички.
- Свіжого соку лайма - 5 Ст. Ложок (для соусу)
- Солі - 1 Чайна ложка (для соусу)
- Часник - 1 зубчик (дрібно подрібнений, для соусу)
- Свіжої кінзи - 1/4 склянки (дрібно нарізаної, для соусу)
- Меленого кмину - 1 Чайна ложка (для соусу)
- Оливкова олія - 1/3 склянки (для соусу)
- Перемеленого перцю - - За смаком (для соусу)
- Лобода - 1 Склянка
- Кухонна сіль - 1 Ст. Ложка
- Чорні боби - 400 грам
- Солодкий перець - 1 Склянка (дрібно нарізаний)
- Чилі - 1 штука (очищений від насіння і подрібнений)

Інгредієнти для соусу.

Збийте сік лайма, сіль, часник, Кмин і кінза.

Постійно збивайте і поступово додайте оливкову олію тоненькою цівкою, поки маса не об'єднається. Приправити перцем за смаком і відставте в сторону.

Гарненько промийте лободу в холодній воді, кілька разів змінюючи воду.

Пересипьте лободу в сито. Закип'ятіть в каструлі воду (приблизно 6 чашок), підсолити воду. Засипте лободу і кип'ятіть протягом 10 хвилин. Тим часом підготуйте марлю і сито для парової лазні (краще використовувати пароварку).

Поки лобода вариться ви можете підготувати інші інгредієнти.

Пересипьте лободу в підготовлене сито з марлею. На дно пароварки (каструлі) влийте невелику кількість води і доведіть до кипіння. Поставте сито над киплячою водою і накрийте кришкою. Переконайтеся що лобода не стосується води. Готуйте протягом 10 хвилин.
Потім перемішайте виделкою і дайте охолонути.

У великій мисці змішайте лободу, боби, кукурудзу, нарізані перцем, перець халапеньо, кінзу і зелену цибулю.

Обережно перемішайте.

Остудіть салат до кімнатної температури і можна подавати до столу. Смачного.