Салат з креветками і бальзамічним оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися одним з варіантів, як приготувати салат з креветками і бальзамічним оцтом. Це легке, практично дієтичне блюдо точно сподобається тим, хто любить морепродукти, овочі та зелень.
Якщо у вас є тільки варено-морожені креветки, їх теж можна використовувати, але смажити не обов'язково, досить залити їх окропом хвилин на 5, а потім відкинути на друшляк для охолодження і щоб стекла рідина.
- Креветки - 400 грам (великі, очищені)
- Помідори черрі - 400 грам
- Пармезан - 50 грам
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Рукола - 1 пучок (середніх розмірів)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
В першу чергу підготуйте креветки, щоб вони встигли охолонути.
Свіжі креветки потрібно посолити, поперчити і обсмажити на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом, з кожного боку по 2-3 хвилини. Щоб прибрати з креветок зайвий жир, викладіть їх на паперові рушники або серветки.
Свіжі креветки потрібно посолити, поперчити і обсмажити на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом, з кожного боку по 2-3 хвилини. Щоб прибрати з креветок зайвий жир, викладіть їх на паперові рушники або серветки.
Візьміть помідори, помийте, виріжте місця кріплення плодоніжок, porež'te на 2 частини (з 4, якщо вони великі).
За допомогою шинкування або Овочечистка настругати тонкими, невеликими пластинками сир. Якщо у вас є спеціальна терочку для сиру, це буде тільки плюсом.
Далі необхідно зробити заправку для салату. Для цього змішайте в окремому посуді масло, бальзамічний оцет, сіль і перець. Збийте все за допомогою вилки або віночка до однорідного стану (повинна вийти своєрідна емульсія). У салатник покладіть рукколу, додайте всі інші складові салату, перемішайте і збризніть заправкою.