Салат з бальзамічним оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експериментувати на кухні і готувати постійно щось новеньке, тоді не проходите мимо! Рецепт цього салату досить простий, а ось його смак точно здивує навіть найвибагливіших гурманів.
Ця страва являє собою відмінне поєднання смаків. Хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати салат з бальзамічним оцтом, який неймовірно гармонійно вписується в рецепт. Набір використовуваних інгредієнтів нехай вас не лякає, в цьому салатик вони доповнюють і відтіняють один одного. І не варто забувати про те, що це не тільки смачно, але корисно!
Обов'язково рекомендую хоча б разок спробувати це блюдо.
- Брокколі - 1 штука
- Цибулина - 1 штука (краще червона)
- Бекон - 5 скибочок
- Ізюм - 100 грам
- Насіння - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Майонез - За смаком
1. Насамперед вимийте, обсушити і подрібніть брокколі. Дивовижно, але в сирому вигляді її також можна використовувати - і буде дуже класно!
2. У невеликій мисці замочіть в гарячій воді родзинки хвилин на 5. Після обсушити на паперовій серветці.
3. Подрібніть цибулину кубиками. Найкраще взяти червоний лук, щоб салат не гірчить. При бажанні також можна замаринувати цибулю попередньо.
4. Викладіть обсушенний родзинки в салатник.
5. Для приготування заправки з'єднайте цукор, майонез (можна спробувати взяти і сметану) і бальзамічний оцет. Все ретельно перемішайте.
6. І викладіть в салатник.
7. Ретельно перемішайте і залиште хвилин на 5.
8. А тим часом обсмажте до рум'яної скоринки бекон.
9. Поки бекон трохи охолоне, додайте в салат жменю насіння. В даному випадку це соняшник, але ви можете використовувати насіння кунжуту, наприклад, або гарбузове насіння.
10. Залишилося додати нарізаний бекон, ще раз перемішати - і страву можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!