Салат з кальмарами і огірками
(покроковий рецепт з фото)
Дуже легким і свіжим виходить салат з огірками і кальмарами. Останні багаті білками і містять мінімум калорій так само, як і огірки. Тому такий салатик підійде для тих, хто худне.
Легкі і малокалорійні салати до душі багатьом господиням. Адже їх можна подавати на вечерю, не побоюючись, що в талії додасться кілька сантиметрів. До того ж, вони неймовірно корисні для здоров'я. Щоб дізнатися, як приготувати салат з кальмарами і огірками, прочитайте цей рецепт.
- Кальмар міні - 12-15 штук
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, мелений чорний перець - За смаком
- Винний оцет - 1 Чайна ложка
- Огірок - 1 штука
- Томати різних кольорів - 3 штуки
- Петрушка, Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Червона цибуля - 1/2 штуки
- Luk-salotų - 1-2 штук
Якщо ви використовуєте заморожені кальмари, то попередньо дістаньте їх з морозилки, щоб відтанули. Промийте кальмарів під холодною проточною водою.
Почистіть кальмарів гострим ножем, відокремте від них щупальця. Викладіть кальмарів на паперові рушники, щоб обсохнули.
Потім перекладіть морепродукти в миску, додайте рослинне масло, сіль і перець. Все перемішайте і залиште кальмарів маринуватися на пару годин в холодильнику.
Всі овочі вимийте. З огірка зніміть шкірку гострим ножем або спеціальною Чистилки. Наріжте його соломкою. Помідори наріжте кружальцями, чері можна просто розрізати на дві половинки.
Червоний цибулю і цибулю-шалот очистіть від лушпиння, нарубати перший півкільцями, а другий - дрібними кубиками. Вимийте зелень, обсушити і також нарубати її.
Викладіть на тарілку кружальця різнокольорових томатів. Змішайте мариновані кальмари з огірком і двома видами лука. Викладіть поверх помідорів. Зверху покладіть половинки чері. Присипте зеленню. Змішайте винний оцет і рослинне масло. Полийте цією сумішшю салат.