Салат з форелі з картоплею і зеленою квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Такий салат, при бажанні можна робити з іншою рибою або з іншими овочами. Вся справа у вашій фантазії і особистих пристрастях.
Кількість порцій: 4
- Філе форелі - 400 грам
- Картоплі - 400 грам
- Зеленої квасолі - 150 грам
- Гілочки кропу - 1-2 штук
- Оливкового масла - 3 Ст. Ложки
- Лимонного соку - 1 Ст. Ложка (плюс лимон для прикраси)
- Сіль і перець - За смаком
1. Розігріваємо духовку приблизно до 200 градусів, розкладаємо рибне філе в форму і ставимо в розігріту духовку. Запікаємо приблизно 10 хвилин, поки філе не втратить блиск.
2. Дістаємо філе з духовки, охолоджуємо і поділяємо спечене філе на невеликі скибочки. Це можна робити виделкою.
3. Картофель чистим, моєму, ріжемо кубиками, варимо до готовності. Потім викладаємо в друшляк і охолоджуємо. У трохи підсоленій воді варимо квасолю близько п'яти хвилин, потім зливаємо воду.
4. У невеликій чашці ретельно змішуємо оливкову олію і лимонний сік. При бажанні додаємо сіль і перець. Це буде заправка до салату.
5. Всі приготовані компоненти, кладемо в салатницю, заливаємо заправкою і засипаємо дрібно нарізаним кропом. Добре перемішуємо і прикрашаємо тонкими часточками лимона.