Салат «шахрайка»
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів яблук і консервованої кукурудзи пропоную простий і швидкий в приготуванні салат. Чим він зобов'язаний такої назви сказати не можу, на смакових якостях це не відбивається. Пробуйте!
У салаті дуже цікаве поєднання продуктів. Лук надає невелику гостроту, відварені яйця ніжність і бархатистість, кукурудза і яблуко солодкість, а гриби свій неповторний смак. Такий салат можна приготувати шарами, але повинна вас попередити, що конструкція дуже нестабільна, якщо Ви будете викладати інгредієнти в салатну кільце. Простіше вже це зробити в тарілці. А ще краще вчинити, як я - перемішати всі інгредієнти.
- Кукурудза консервована - 150 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Яблуко - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Печериці - 150 грам
- Майонез - 80 мілілітрів
- Гірчиця столова - 1/4 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 5 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Одне невелике яблуко помийте, очистіть, видаліть серцевину і дрібно наріжте. Половину цибулини наріжте дрібними кубиками, додайте до яблука.
В яблуко з цибулею додайте гірчицю. Полийте лимонним соком і перемішайте.
Яйця зваріть круто, прохолодний, очистіть і дрібно наріжте. Викладіть в миску.
Додайте яблуко з цибулею.
І консервовану кукурудзу.
Печериці очистіть, викладіть в каструлю і залийте водою. Варіть 7-8 хвилин з моменту закипання. Після дістаньте гриби з каструлі, охолодитися і narež'te.
Додайте нарізану петрушку. Салат посоліть за смаком, заправте майонезом і перемішайте.
Салат готовий, подавайте на закуску.