Салат «середземноморський» без майонезу
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати салат "середземноморський" без майонезу, дуже смачний і апетитний салатик з хрусткою зеленню і ніжним сиром "фета" . Такий салат відмінно підійде любителям маслин.
Салати - це, мабуть, найлегше блюдо, яке можна приготувати в якості вечері. Середземноморський смак і аромат цього салату надають маслини і сир "фета", який використовується для прикраси салату. Обов'язково додайте в заправку трохи меду, він створить приємний контраст на тлі злегка терпких листя салату.
- Салат - 50-70 грам
- Помідор - 180-200 грам
- Перець - 180-200 грам
- Маслини без кісточок - 80-100 грам
- Фета - 200 грам
- Кріп рубаний - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
1. Фету розімніть вилкою, змішайте з рубаним кропом і сформуйте невеликі кульки. Руками подрібніть листя салату. Наріжте томати кубиками і солодкий болгарський перець, додайте до салату.
2. Додайте маслини без кісточок. Приготуйте заправку: оливкова олія змішайте з лимонним соком, медом і сіллю. Добре перемішайте і заправте салат.
3. Зверху прикрасьте кульками з фети. Смачного!