Середземноморський салат з мідіями
(покроковий рецепт з фото)
Середземноморський салат з мідіями - справжнє свято у вашій тарілці. Барвисті, смачні, ароматні інгредієнти в правильному поєднанні дають нам можливість насолодитися незрівнянним салатом з мідіями!
Якщо ви любите морепродукти і взагалі середземноморську кухню з її смаковими гамами і незрівнянними ароматами, то середземноморський салат з мідіями напевно стане вашим улюбленим блюдом. Як і більшість інших салатів, цей готується швидко і просто, але на відміну від більшості інших салатів, середземноморський салат з мідіями є не безглузде поєднання різнорідних продуктів, а досконале блюдо з точно вивіреним і завершеним смаком. Справжній кулінарний шедевр, підвладний кожному з вас - адже в приготуванні немає нічого складного.
- Мідії - 500 грам
- Яйця - 3 штуки
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Листя салату - - За смаком
- Помідори - 2 штуки
- Перець солодкий червоний - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Петрушка (пучок) - 1 штука
- Braai (гілочка) - 3-4 штук
- Сіль, перець - - За смаком
- Оливкова олія - - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Базилік (листочки) - 7-8 штук
- Лимон - 1/2 штуки
Складові.
Цибулю і часник чистимо і дрібно нарізаємо.
Обсмажуємо їх в оливковій олії до прозорості лука.
Як тільки цибуля стане прозорою - додаємо в сковороду мідії і вино. Тушкуємо на середньому вогні 5-8 хвилин, солимо.
Знімаємо сковороду з вогню, мідії шумівкою дістаємо з сковороди і перекладаємо в тарілочку - нехай остигають.
Тепер приготуємо заправку для салату. Наливаємо в мисочку оливкова олія, видавлюємо в нього пару зубчиків часнику, туди ж видавлюємо сік половини лимона (або лайма). Ретельно перемішуємо і залишаємо.
У велику миску шаткуємо зелень, туди ж додаємо крупно нарубані листя салату, а також нарізані часточками помідори і тонкими пластинками перці.
Заправляємо приготовленої нами заправкою, солимо і перчимо. Гарненько перемішуємо.
Викладаємо на тарілку порцію салату, поверх салату викладаємо мідії.
Відварені круто яйця нарізаємо великими скибочками, викладаємо їх поверх салату. Барвистий, смачний і поживний салат готовий!