Салат «Садко»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам приготувати на святковий стіл ситний салат під назвою "садко" . У ньому поєднуються солона форель, відварені яйця, сир, помідори і цибулю, а в якості заправки використаний майонез.
Відтоді, як моя мама розповіла мені, як приготувати салат "садко", я не перестаю дивуватися легкості приготування і одночасно відмінному смаку цього салату. Його особливістю є спосіб подачі: найкраще піднести такий салат в невеликих склянках. Раджу використовувати приготовлений в домашніх умовах майонез, щоб салат був більш корисним. Якщо ви не любитель солоних салатів, можна взяти звичайну несолону форель, салат теж вийде дуже смачним.
- Солона форель - 150 грам
- Сир - 60 грам
- Помідори - 200 грам
- Цибуля - 40 грам
- Майонез - 40 грам
- Оцет 6% - 15 грам
- Цукор - 15 грам
- Вода - 70-80 грам
- Яйце відварне - 3 штуки
1. Половину цибулини наріжте невеликими шматочками, додайте оцет, цукор і залийте теплою кип'яченою водою. Розмішайте до розчинення цукру і залиште на 15 хвилин. Яйця розділіть на білки і жовтки, натріть окремо на дрібній тертці.
2. Помідори розрізати, очистіть від насіння і наріжте невеликими кубиками. Сир натріть на дрібній тертці. Солону форель наріжте кубиками. Цибуля відіжміть від маринаду. До білку додайте майонез, поперчіть і підсолити за смаком.
3. Сир також змішайте з майонезом. Викладіть шар білків в стакан, потім - помідори, сир, цибуля, рибу і жовтки. Прикрасьте тонким шаром майонезу і зеленню. Поставте салат в холодильник на 1 час. Смачного!