Салат «Прованський»
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
Люблю я легкі салатики. Готую їх дуже часто на обід і вечерю. Вони як не можна краще доповнюють основні гарячі страви. Та й перекусити таким буде приємно. Тому знайомтеся з моїм рецептом.
Вам буде корисно дізнатися, як приготувати салат "провансаль" з маринованою капустою. Дуже оригінальне поєднання з виноградом і яблуком. Що мені подобається в цьому варіанті, так це швидке маринування. Як тільки салат охолоне, його можна їсти, а не чекати кілька днів. Хоча, згодом він стане ще краще.
- Білокачанна капуста - 1 кілограм
- Виноград червоний - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Яблуко - 2 штуки
- Журавлина - 0, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Оцет - 3/4 склянки
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Часник - 10 зубчиків
Капусту промийте і нарубати великими квадратами.
До капусти натріть моркву на великій тертці.
Виноград розріжте навпіл, прибравши кісточки. Додайте його до овочів разом з журавлиною.
Яблука наріжте скибочками. Вставте їх зверху.
Приготуйте маринад. Часник наріжте. Змішайте його з цукром, маслом, водою, сіллю і оцтом. Доведіть маринад до кипіння, а потім проваріть 2 хвилини. Влийте маринад до салату.
Залиште капусту під гнітом до повного охолодження. Приємною дегустації!