Салат по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Хтось щиро вважає, що типовий французький салат - це "олів'є" . Хтось думає, що французька кухня дуже складна для російських умов. І вони, і інші помиляються - простий рецепт салату по-французьки тому підтвердження!
Це базовий французький салат, який подається як в дорогих ресторанах, так і в крихітних бістро на околицях Парижа. Мабуть, це самий французький з рецептів, які мені доводилося коли-небудь читати - мінімум інгредієнтів, геніальна простота виконання, майже невагома легкість.
Такий салат найкращий гарнір до м'яса, птиці, рибі - особливо для тих, хто стежить за своєю вагою, адже в цьому салаті майже немає калорій! дізнавшись, як приготувати салат по-французьки, ви більше не будете турбуватися про те, що приготувати в пісні дні або чим нагодувати гостей-вегетаріанців. Загалом, блюдо універсальне - ділюся!
- Пучок салату листового - 2 штуки (можна використовувати салатний мікс)
- Лук червоний - 0, 5-1 штуки
- Часник - 2 зубчики
- М'ята свіжа - За смаком
- Оцет винний - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 4-5 Ст. Ложок
- Гірчиця дижонская - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1-2 Щепоток
Цибулю почистити і нарізати тонкими кільцями. Залити оцтом і залишити хвилин на 5-10.
Часник подрібнити ножем.
Листя салат крупно нарізати або порвати руками. Поверх викласти цибулю (можна злегка віджати).
М'яту дрібно нарізати.
Оцет, який залишився від маринування цибулі, змішати з гірчицею, сіллю, перцем і маслом. Додати часник і м'яту, перемішати.
Полити салат заправкою і відразу подати на стіл.
Приємного апетиту! :)
Приємного апетиту! :)