Рецепт Салат по-французьки фото

Салат по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі, Листя салату
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На швидку руку, На природу
Салати

Хтось щиро вважає, що типовий французький салат - це "олів'є" . Хтось думає, що французька кухня дуже складна для російських умов. І вони, і інші помиляються - простий рецепт салату по-французьки тому підтвердження!

Це базовий французький салат, який подається як в дорогих ресторанах, так і в крихітних бістро на околицях Парижа. Мабуть, це самий французький з рецептів, які мені доводилося коли-небудь читати - мінімум інгредієнтів, геніальна простота виконання, майже невагома легкість.

Такий салат найкращий гарнір до м'яса, птиці, рибі - особливо для тих, хто стежить за своєю вагою, адже в цьому салаті майже немає калорій! дізнавшись, як приготувати салат по-французьки, ви більше не будете турбуватися про те, що приготувати в пісні дні або чим нагодувати гостей-вегетаріанців. Загалом, блюдо універсальне - ділюся!

  • Пучок салату листового - 2 штуки (можна використовувати салатний мікс)
  • Лук червоний - 0, 5-1 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • М'ята свіжа - За смаком
  • Оцет винний - 2 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 4-5 Ст. Ложок
  • Гірчиця дижонская - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Сіль - 1-2 Щепоток
салат по-французьки - фото крок 1
Цибулю почистити і нарізати тонкими кільцями. Залити оцтом і залишити хвилин на 5-10.
салат по-французьки - фото крок 2
Часник подрібнити ножем.
салат по-французьки - фото крок 3
Листя салат крупно нарізати або порвати руками. Поверх викласти цибулю (можна злегка віджати).
салат по-французьки - фото крок 4
М'яту дрібно нарізати.
салат по-французьки - фото крок 5
Оцет, який залишився від маринування цибулі, змішати з гірчицею, сіллю, перцем і маслом. Додати часник і м'яту, перемішати.
салат по-французьки - фото крок 6
Полити салат заправкою і відразу подати на стіл.
Приємного апетиту! :)

Схожі рецепти