Рецепт Салат на зиму з болгарського перцю фото

Салат на зиму з болгарського перцю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Якщо ви запаслива господиня і на зиму завжди консервуєте ягоди, овочі та фрукти, вам слід обов'язково приготувати цей пікантний салат з болгарського перцю. Чоловіки оцінять його, не сумнівайтеся!

Якщо вам подобаються домашні заготовки з перцю, я розповім вам, як приготувати салат на зиму з болгарського перцю. Цей яскравий, з пікантним гострим смаком салат дуже подобається чоловікам в якості закуски або як доповнення до м'ясних страв. Готується він дуже легко і кожної господині цілком під силу запастися таким салатом на зиму. Кількість перцю чилі в салаті можна регулювати на свій смак.

  • Перець болгарський - 2, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1, 5 кілограма
  • Перець чилі - 500 грам
  • Оцет 9% - 500 мілілітрів
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Селера листова - 3-4 штук
салат на зиму з болгарського перцю - фото крок 1
Очистимо цибулю і перець. І нарізаємо болгарський перець і цибулю соломкою, а перець чилі - кружечками або шматочками побільше. Перемішаємо все овочі.
салат на зиму з болгарського перцю - фото крок 2
З води, оцту солі і цукру приготуємо маринад. Прокип'ятимо його з листям селери. Потім листя викидаємо.
салат на зиму з болгарського перцю - фото крок 3
А тепер можна готувати салат двома способами. Перший: розкладаємо овочі по банкам, заливаємо гарячим маринадом. Хвилин через 5 маринад зливаємо, кип'ятимо і знову заливаємо овочі в банках. Другий: овочі опускаємо в киплячий маринад, варимо 4-5 хвилин після закипання і розкладаємо салат по банках.
салат на зиму з болгарського перцю - фото крок 4
Потім банки закатати, вкутуємо і після охолодження виносимо на місце зберігання.

Схожі рецепти