Салат на зиму з болгарського перцю
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви запаслива господиня і на зиму завжди консервуєте ягоди, овочі та фрукти, вам слід обов'язково приготувати цей пікантний салат з болгарського перцю. Чоловіки оцінять його, не сумнівайтеся!
Якщо вам подобаються домашні заготовки з перцю, я розповім вам, як приготувати салат на зиму з болгарського перцю. Цей яскравий, з пікантним гострим смаком салат дуже подобається чоловікам в якості закуски або як доповнення до м'ясних страв. Готується він дуже легко і кожної господині цілком під силу запастися таким салатом на зиму. Кількість перцю чилі в салаті можна регулювати на свій смак.
- Перець болгарський - 2, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1, 5 кілограма
- Перець чилі - 500 грам
- Оцет 9% - 500 мілілітрів
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Селера листова - 3-4 штук
Очистимо цибулю і перець. І нарізаємо болгарський перець і цибулю соломкою, а перець чилі - кружечками або шматочками побільше. Перемішаємо все овочі.
З води, оцту солі і цукру приготуємо маринад. Прокип'ятимо його з листям селери. Потім листя викидаємо.
А тепер можна готувати салат двома способами. Перший: розкладаємо овочі по банкам, заливаємо гарячим маринадом. Хвилин через 5 маринад зливаємо, кип'ятимо і знову заливаємо овочі в банках. Другий: овочі опускаємо в киплячий маринад, варимо 4-5 хвилин після закипання і розкладаємо салат по банках.
Потім банки закатати, вкутуємо і після охолодження виносимо на місце зберігання.