Салат з квасолі і болгарського перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У бобових - багато необхідних нам вітамінів. Тому страви з ними - ситні і поживні. Салат з квасолі і болгарського перцю на зиму - відмінна заготовка, одночасно і поживна, і смачна.
Салат з квасолі і болгарського перцю на зиму бажано стерилізувати, тоді він не влаштує вам "феєрверків" і довше залишиться смачним. Я використовую білу квасолю середньої величини. Але, думаю, рецепт підійде і для інших сортів квасолі. Любителям гострих відчуттів раджу в гасіння додати невеликий гострий перчик або зробити кілька "гострих" банок і якось їх помітити.
Отже, як приготувати салат з квасолі і болгарського перцю на зиму?
1. Квасоля попередньо замочити на ніч або хоча б на 5-6 годин. Потім відваріть її до напівготовності.
2. Промийте болгарський перець, морква, помідори. З перцю виберіть серединку з ніжкою і кісточками, моркву і ріпчасту цибулю очистіть. Помідори бланшируйте протягом однієї-двох хвилин, щоб без зусиль зняти шкірку. Все очищені овочі поріжте на невеликі кубики.
3. У каструлю або сковороду з товстими стінками влийте рослинного масла. Якщо зазначеної кількості мало - додайте на свій розсуд. Всі нарізані овочі і квасолю помістіть в сковороду або каструлю і поставте гаситися на повільний вогонь. Овочі будуть гаситися протягом 1, 5-2 годин. Іноді перемішуйте їх дерев'яною лопаткою.
4. Готову квасолю з овочами розкладіть по попередньо простерилізувати сухим банкам і закатати як звичайну заготівлю. Помістіть під ковдру до повного охолодження.
Салат з квасолі і болгарського перцю на зиму готовий! Смачного!
Використовуйте цей чудовий салат як гарнір або як закуску.
- Біла квасоля - 3 склянки
- Солодкий болгарський перець - 500 грам
- Морква - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 500 грам
- Помідори - 1 кілограм
- Рослинна олія - 100 грам
- Сіль - 1-2 Ст. Ложок
- Чорний мелений перець - - За смаком
Отже, як приготувати салат з квасолі і болгарського перцю на зиму?
1. Квасоля попередньо замочити на ніч або хоча б на 5-6 годин. Потім відваріть її до напівготовності.
2. Промийте болгарський перець, морква, помідори. З перцю виберіть серединку з ніжкою і кісточками, моркву і ріпчасту цибулю очистіть. Помідори бланшируйте протягом однієї-двох хвилин, щоб без зусиль зняти шкірку. Все очищені овочі поріжте на невеликі кубики.
3. У каструлю або сковороду з товстими стінками влийте рослинного масла. Якщо зазначеної кількості мало - додайте на свій розсуд. Всі нарізані овочі і квасолю помістіть в сковороду або каструлю і поставте гаситися на повільний вогонь. Овочі будуть гаситися протягом 1, 5-2 годин. Іноді перемішуйте їх дерев'яною лопаткою.
4. Готову квасолю з овочами розкладіть по попередньо простерилізувати сухим банкам і закатати як звичайну заготівлю. Помістіть під ковдру до повного охолодження.
Салат з квасолі і болгарського перцю на зиму готовий! Смачного!
Використовуйте цей чудовий салат як гарнір або як закуску.