Рецепт Салат з квасолі і болгарського перцю на зиму фото

Салат з квасолі і болгарського перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 12 г. 0 хв.

У бобових - багато необхідних нам вітамінів. Тому страви з ними - ситні і поживні. Салат з квасолі і болгарського перцю на зиму - відмінна заготовка, одночасно і поживна, і смачна.

Опис приготування:

Салат з квасолі і болгарського перцю на зиму бажано стерилізувати, тоді він не влаштує вам"феєрверків" і довше залишиться смачним. Я використовую білу квасолю середньої величини. Але, думаю, рецепт підійде і для інших сортів квасолі. Любителям гострих відчуттів раджу в гасіння додати невеликий гострий перчик або зробити кілька"гострих" банок і якось їх помітити.

Отже, як приготувати салат з квасолі і болгарського перцю на зиму?

1. Квасоля попередньо замочити на ніч або хоча б на 5-6 годин. Потім відваріть її до напівготовності.

2. Промийте болгарський перець, морква, помідори. З перцю виберіть серединку з ніжкою і кісточками, моркву і ріпчасту цибулю очистіть. Помідори бланшируйте протягом однієї-двох хвилин, щоб без зусиль зняти шкірку. Все очищені овочі поріжте на невеликі кубики.

3. У каструлю або сковороду з товстими стінками влийте рослинного масла. Якщо зазначеної кількості мало - додайте на свій розсуд. Всі нарізані овочі і квасолю помістіть в сковороду або каструлю і поставте гаситися на повільний вогонь. Овочі будуть гаситися протягом 1, 5-2 годин. Іноді перемішуйте їх дерев'яною лопаткою.

4. Готову квасолю з овочами розкладіть по попередньо простерилізувати сухим банкам і закатати як звичайну заготівлю. Помістіть під ковдру до повного охолодження.

Салат з квасолі і болгарського перцю на зиму готовий! Смачного!

Використовуйте цей чудовий салат як гарнір або як закуску.

  • Біла квасоля - 3 склянки
  • Солодкий болгарський перець - 500 грам
  • Морква - 500 грам
  • Ріпчаста цибуля - 500 грам
  • Помідори - 1 кілограм
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Сіль - 1-2 Ст. Ложок
  • Чорний мелений перець - - За смаком
Салат з квасолі і болгарського перцю на зиму бажано стерилізувати, тоді він не влаштує вам"феєрверків" і довше залишиться смачним. Я використовую білу квасолю середньої величини. Але, думаю, рецепт підійде і для інших сортів квасолі. Любителям гострих відчуттів раджу в гасіння додати невеликий гострий перчик або зробити кілька"гострих" банок і якось їх помітити.

Отже, як приготувати салат з квасолі і болгарського перцю на зиму?

1. Квасоля попередньо замочити на ніч або хоча б на 5-6 годин. Потім відваріть її до напівготовності.

2. Промийте болгарський перець, морква, помідори. З перцю виберіть серединку з ніжкою і кісточками, моркву і ріпчасту цибулю очистіть. Помідори бланшируйте протягом однієї-двох хвилин, щоб без зусиль зняти шкірку. Все очищені овочі поріжте на невеликі кубики.

3. У каструлю або сковороду з товстими стінками влийте рослинного масла. Якщо зазначеної кількості мало - додайте на свій розсуд. Всі нарізані овочі і квасолю помістіть в сковороду або каструлю і поставте гаситися на повільний вогонь. Овочі будуть гаситися протягом 1, 5-2 годин. Іноді перемішуйте їх дерев'яною лопаткою.

4. Готову квасолю з овочами розкладіть по попередньо простерилізувати сухим банкам і закатати як звичайну заготівлю. Помістіть під ковдру до повного охолодження.

Салат з квасолі і болгарського перцю на зиму готовий! Смачного!

Використовуйте цей чудовий салат як гарнір або як закуску.

Схожі рецепти