Рецепт Салат «Курка з грибами» фото

Салат «Курка з грибами»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Фрукти, Курка, Авокадо, Гриби, Помідор, Огірок, Печериці, Куряча грудка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Салати

Вже скоро літо і в пору переходити на смачні, але легкі салати з достатком овочів. Не обов'язково робити вегетаріанські страви, можна комбінувати. Розповім, як приготувати салат «Курка з грибами».

Продукти для салату нарізаю великими шматочками. Заправку для салату роблю в банку, що дуже зручно: закидаєш інгредієнти, закривши банку і гарненько струшувати. Залишки такого соусу можна зберігати в тій же банці під закритою кришкою. Такий салат можна подати разом з гарніром з картоплі, каші, а можна самостійно.

  • Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля - 1, 5 штуки(0, 5 для заправки, 1 для салату)
  • Дижонская гірчиця - 2 чайних ложки
  • Орегано - 2 чайних ложки
  • Бальзамічний оцет - 60 мілілітрів
  • Оливкова олія - 60 мілілітрів
  • Овочевий бульйон - 60 мілілітрів
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Курка - 450 грам
  • Помідор - 4 штуки
  • Огірок - 1 штука
  • Гриби - 280 грам (печериці)
  • Авокадо - 1, 5 штуки
  • Фета - 150 грам
1
У банку додайте лимонну цедру і сік, дрібно нарізану половинку лука, подрібнений часник, діжонську гірчицю, орегано, оцет, оливкова олія, овочевий бульйон і мед. Закрийте банку і струсіть.
2
Вимийте куряче м'ясо і залийте його половиною заправки, залиште на півгодини для маринування.
3
Розігрійте сковороду і викладіть курку, обсмажуйте з кожного боку до рум'яної скоринки, потім перекладіть в блюдо для запікання і випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 20 хвилин.
4
Дістаньте курку і відкладіть для охолодження. Тим часом вимийте овочі, наріжте крупно огірки, помідори, сирі гриби, авокадо і цибулю. Викладіть овочі в миску і додайте крупно нарізану остигнула курку.
5
Заправте салат залишилася заправкою і перемішайте, додайте фету і подавайте до столу.

Схожі рецепти