Рецепт Курка, фарширована грибами і картоплею фото

Курка, фарширована грибами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Картопля , Курка , Гриби , Печериці
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Може комусь таке блюдо здасться трохи незвичним, але тільки не російській людині, адже немає нічого на світі смачніше соковитою курки, яка запікається разом з гарніром - картопелькою і грибочками.

Опис приготування:

Приготувати курку, фаршировану грибами і картоплею, я рекомендую абсолютно всім, причому не важливо до свята або просто на вечерю. Ця страва дійсно варто спробувати, адже вона, як божевільна смачне, а з огляду на те, наскільки легко і просто воно робиться, то цим рецептом приготування курки, фаршированої грибами і картоплею, і зовсім ціни немає. Тільки якщо будете робити блюдо для великої кількості людей, я раджу вам приготувати гарнір ще і окремо, щоб всім точно вистачило.

1) На підготовчому етапі нам потрібно промити гарненько тушку курки і витерти її насухо за допомогою паперових серветок. Далі чистимо картоплю і нарізаємо його кубиками, цибулю ріжемо дрібно, а гриби нарізаємо на невеликі шматочки.

2) Ставимо на вогонь сковороду і розтоплюємо в ній половину масла, в розігріте масло кладемо картоплю і обсмажуємо його злегка, до легкого золотистого кольору. Перекладаємо картопля в чисту миску, солимо і перчимо його за смаком.

3) Тепер викладаємо на сковороду масло, що залишилося і страхуємо на ньому цибулю, додаємо гриби і смажимо все до золотистого кольору.

4) Обсмажені гриби з цибулею перекладаємо в миску з картоплею, додаємо подрібнену зелень, перемішуємо все.

5) Далі змішуємо свої улюблені спеції приблизно з чайною ложкою солі, цією сумішшю гарненько натираємо курку з усіх боків (всередині і зовні). Викладаємо в курку приготовлену начинку, отвір зашиваємо, щоб начинка не випадала.

6) Кладемо курку на деко і ставимо в духовку, випікаємо її при 180 градусах, час приготування залежить від ваги тушки, на кожен кілограм припадає по 1 часу 15 хвилин часу.

7) Поки курка готується, ми змішуємо в мисочці майонез, сметану і подрібнений часник. Цією сумішшю нам необхідно змастити курку під час запікання 2-3 рази.

Ось такий простий рецепт, якщо ви хочете зробити гарнір додатково, то наріжте картоплю і будь-які овочі на шматочки, змішайте їх з рослинним маслом, сіллю і спеціями і викладіть гарнір на деко до курки приблизно за пів години до її готовності. Приємного всім апетиту!


  • Курка - 1 штука
  • Картопля - 400 грам
  • Печериці - 250 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Вершкове масло - 75 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Пір'я зеленої цибулі - 2-3 штук
  • Зелень свіжа - 30 грам (кріп, петрушка)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
Приготувати курку, фаршировану грибами і картоплею, я рекомендую абсолютно всім, причому не важливо до свята або просто на вечерю. Ця страва дійсно варто спробувати, адже вона, як божевільна смачне, а з огляду на те, наскільки легко і просто воно робиться, то цим рецептом приготування курки, фаршированої грибами і картоплею, і зовсім ціни немає. Тільки якщо будете робити блюдо для великої кількості людей, я раджу вам приготувати гарнір ще і окремо, щоб всім точно вистачило.

1) На підготовчому етапі нам потрібно промити гарненько тушку курки і витерти її насухо за допомогою паперових серветок. Далі чистимо картоплю і нарізаємо його кубиками, цибулю ріжемо дрібно, а гриби нарізаємо на невеликі шматочки.

2) Ставимо на вогонь сковороду і розтоплюємо в ній половину масла, в розігріте масло кладемо картоплю і обсмажуємо його злегка, до легкого золотистого кольору. Перекладаємо картопля в чисту миску, солимо і перчимо його за смаком.

3) Тепер викладаємо на сковороду масло, що залишилося і страхуємо на ньому цибулю, додаємо гриби і смажимо все до золотистого кольору.

4) Обсмажені гриби з цибулею перекладаємо в миску з картоплею, додаємо подрібнену зелень, перемішуємо все.

5) Далі змішуємо свої улюблені спеції приблизно з чайною ложкою солі, цією сумішшю гарненько натираємо курку з усіх боків (всередині і зовні). Викладаємо в курку приготовлену начинку, отвір зашиваємо, щоб начинка не випадала.

6) Кладемо курку на деко і ставимо в духовку, випікаємо її при 180 градусах, час приготування залежить від ваги тушки, на кожен кілограм припадає по 1 часу 15 хвилин часу.

7) Поки курка готується, ми змішуємо в мисочці майонез, сметану і подрібнений часник. Цією сумішшю нам необхідно змастити курку під час запікання 2-3 рази.

Ось такий простий рецепт, якщо ви хочете зробити гарнір додатково, то наріжте картоплю і будь-які овочі на шматочки, змішайте їх з рослинним маслом, сіллю і спеціями і викладіть гарнір на деко до курки приблизно за пів години до її готовності. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти