Рецепт Курка, фарширована картоплею в духовці фото

Курка, фарширована картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Картопля, Курка
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Страви з начинкою

Як мені здається, це зовсім непоганий спосіб поєднати гарнір з м'ясом, приготувавши тим самим відмінний вечерю для всієї родини. Дуже смачна виходить курка, а як красиво виглядає - око не відірвати.

Не знаю, кому першому спала на думку ідея об'єднати гарнір з м'ясною складової, але ця задумка безумовно геніальна. Є багато рецептів і варіацій на цю тему, але я поділюся з вами своїм улюбленим рецептиком і розповім, як зробити курку, фаршировану картоплею в духовці. Це досить економічне блюдо і при цьому неймовірно смачне, така курочка для ситної вечері в колі сім'ї відмінно підійде. Пюре в ній просочується м'ясними соками і виходить просто чарівне, зі звичайним не йде ні в яке порівняння. Я більше ніколи не буду готувати ці два блюда окремо, адже якщо їх поєднати і зробити курку, фаршировану картоплею в духовці в домашніх умовах, все вийде набагато смачніше.

  • Курка - 1, 5-1, 7 кілограма
  • Картопля - 5-7 штук
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Сир вершковий - 2 Ст. Ложки
  • Хрін - 0, 5 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, приправа для курки, трави сушені)
  • Сіль - За смаком
курка, фарширована картоплею в духовці - фото крок 1
Для початку нам потрібно змішати улюблені спеції з рослинним маслом і сіллю, натерти цією сумішшю курку всередині і зовні, залишити її на пару годинок маринуватися. Після цього ми чистимо і відварюємо картоплю до повної готовності, подрібнюємо його до стану пюре.
курка, фарширована картоплею в духовці - фото крок 2
У готове картопляне пюре додаємо подрібнений часник, хрін і вершковий крем, а також сіль за смаком, перемішуємо все.
курка, фарширована картоплею в духовці - фото крок 3
Тепер ми плотненько наповнюємо цим пюре порожнину курки, її шкіру годі й зшивати, начинка і без цього залишиться на місці.
курка, фарширована картоплею в духовці - фото крок 4
Викладаємо курку на деко (змащений маслом) або в форму для запікання і ставимо її в розігріту до 180 градусів духовку. Час приготування залежить від ваги птиці, в середньому знадобиться від 1, 5 до 2 годин. Протягом цього часу курку потрібно поливати утворюється на деку соком, а якщо м'ясо почне підгоряти, накрийте курку фольгою.
курка, фарширована картоплею в духовці - фото крок 5
Перевірити готовність м'яса можна проткнув його ножем, якщо з курки йде прозорий сік (без крові), значить, її можна витягати з духовки і подавати до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти