Курка, фарширована овочами, в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, чим здивувати гостей за святковим столом, то курка, фарширована овочами, в духовці в домашніх умовах - це кращий варіант. Начинка може бути будь-який: гриби, помідори і т.Д.
Саме курка, фарширована овочами, в духовці в домашніх умовах може стати справжньою окрасою будь-якого столу. Більш того, це блюдо дуже ситне, а приготувати таку курку зможе навіть початківець кулінар. Дуже раджу перед відправкою її в духовку змастити майонезом і загорнути у фольгу.
- Курка тушка - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Гриби - 10 штук
- Майонез - 200 грам
- Сіль і приправи - За смаком
- Картопля - 3 штуки
- Помідор - 2 штуки
1. Чим фарширувати курку? Найчастіше її начиняють овочами. Я вирішила використовувати картоплю, цибуля, морква і гриби. Як на мене - ідеальне поєднання. Для початку нарізаємо картопля.
2. Обсмажуємо гриби з цибулею до золотистого кольору. До грибів відправляємо картоплю і трохи його "припускаємо" .
3. Можна обсмажити з овочами і помідори. Деякі кладуть їх сирими - на ваш розсуд. У будь-якому вигляді вони будуть поєднуватися ідеально.
4. Тепер начиняє нашу курку і гарненько її закриваємо. Краще зашити і сколоти зубочистками. Тепер змащуємо курочку майонезом і загортаємо в фольгу. Запікаємо в духовці близько години на середньому вогні. Для 10-15 хвилин до готовності знімаємо фольгу і даємо курочку ще постояти трохи в духовці. Це робиться для того, щоб вона отримала золотистий колір і хрустку скоринку.
5. Коли вона буде готова, подавайте до столу. Заздалегідь на блюдо слід викласти листя салату, а з боків курки можна розмістити свіжі овочі. Для такої страви підійдуть лимони, помідори черрі, зелень петрушки і листя салату. Презентацію робіть на ваш розсуд.