Курка, фарширована картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Це чудове блюдо багато хто любить готувати на святковий стіл, вибираючи для цього кожен раз нову начинку. Наприклад, курку можна фарширувати грибами і овочами, а в нашому випадку - це картопля.
Фірязик курка, фарширована картоплею в домашніх умовах, - це приголомшливе блюдо, яке можна приготувати всього за кілька годин і на вашому святковому столі справжній ансамбль фарб! Таку курку можна фарширувати овочами, грибами і навіть гречаною кашею, а в цілому рецептів її приготування існує безліч.
- Курка ціла - 1 штука
- Картопля - 6 штук
- Майонез - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль і приправи - За смаком
1. Основа страви - це курка. Я зазвичай беру тушку середнього розміру і трохи овочів. Можна з цією стравою трохи поекспериментувати, як це зробила я.
2. Відразу намазуємо курку майонезом, солимо і приправляємо за смаком. Поки маринується м'ясо, слід підготувати овочі. Картоплю треба нарізати будь-якої форми - як вам більше подобається. Я, наприклад, нарізаю його кільцями, а також кілька бульб кубиками (для фарширування).
3. Цибуля змішуємо також з майонезом і відправляємо до нього картопля.
4. Викладаємо на форму для випікання або деко "подушку" з картоплі, а зверху - курку.
5. Але перед цим її слід нафарширувати картоплею з цибулею і майонезом, після чого зашити звичайними нитками або скріпити зубочистками.
6. Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на одну годину, після закінчення півгодини, вогонь слід зменшити і запікати курку до повного приготування. Подавати її можна на листі салату, а прикрашати краще зеленню і свіжими овочами.