Індичка, фарширована картоплею і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте індичку, фаршировану картоплею і грибами, за цим рецептом. Він не дуже складний, в результаті ви отримаєте дивно соковите м'ясо з смачним гарніром.
І знову моя улюблена індичка. Ну, що тут скажеш, не можу я без неї! Адже м'ясо індички дуже смачне і не готувати її ну ніяк не виходить. Тим більше, що сім'я велика, індичка теж - і мені це дуже зручно! Сьогодні виставляю на ваш суд рецепт приготування фаршированої індички з картоплею та грибами. Фарширована індичка - це дивовижне блюдо. Можна сказати, два в одному: і гарнір, і м'ясо. Як приготувати індичку, фаршировану грибами і картоплею, щоб вона вийшла соковитою, ароматної і з шалено смачною хрусткою скоринкою, дивіться і читайте нижче. Удачі вам і смачної страви!
- Індичка - 2.5-3 кілограма
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Сушені гриби - 100 грам (свіжі - 300)
- Крем - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - 7 Ст. Ложок(1 ст. Ложка для смаження грибів, 6 - для натирання індички)
- Сіль - 1 чайних ложок
- Спеції - 1 Чайна ложка (мускатний горіх, koriandr, каррі, гілочка чебрецю)
Картопля, яким ми будемо фарширувати індичку, потрібно відварити до напівготовності. Тому чистимо його, нарізаємо великими шматками і відварюємо в злегка підсоленій воді.
У мене гриби сухі, тому я їх замочую на 15 хвилин в окропі. А свіжі гриби просто помийте і поріжте шматочками.
Поки гриби розмокають і вариться картопля, очистимо і поріжемо дрібно цибулю. І поставимо розігріватися сковороду з невеликою кількістю рослинного масла.
Розмоклі гриби поріжемо не дуже дрібно і відправимо на сковороду. Обсмажити на середньому вогні хвилини 4-
5. Потім додаємо цибулю і смажимо до золотистого кольору цибулі.
5. Потім додаємо цибулю і смажимо до золотистого кольору цибулі.
Туди ж додаємо сметану, залишаємо гаситися ще хвилин 5. Далеко не відходьте, треба помішувати. Через 5 хвилин викладіть начинку в тарілку, щоб остигала.
Картопля вже такий, як нам треба - наполовину готовий. Зливаємо з нього воду, відправляємо картопля остигати.
Відкладіть частину картоплі, його ми додамо до індички пізніше, а залишився використовуємо для начинки. Починаємо фарширувати індичку: укладайте картопля, чергуючи з грибами та цибулею, в черевце вимитого індички.
Тепер нам необхідно акуратно зашити індичку за допомогою нитки та голки. Зашивають добре, щоб потім в духовці начинка не витікала.
Змішаємо в мисці всі прянощі, сіль, перець і чебрець. Додамо рослинне масло, добре перемішати. Отриманою сумішшю гарненько натираємо індичку.
Викладаємо індичку на деко, відправляємо її в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 2.5 годину. Періодично поглядайте в духовку і поливайте індичку соком. Щоб індичка не підгорає, можна прикрити її фольгою, а в кінці готування зняти фольгу і дати птахові підрум'янитися. За годину до готовності викладіть до птаха залишився картопля. Готовуюіндичку подавайте до столу цілком.