Салат «Hallov»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Я не знаю точно, звідки така назва у цього листкового салату, але то, що він дуже смачний, стверджую з усією відповідальністю. Він всесезонний, готувати можна в будь-який час року.
Опис приготування:
Приготувати салат"Манон" дуже просто, особливо, якщо заздалегідь відварити все інгредієнти. Більш докладно про те, як приготувати цей салат зазначено в покроковий інструкції до рецептом.
- Філе курячої грудки - 300 грам
- Сир - 100 грам (твердих сортів)
- Яйця - 2 штуки
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Огірки - 2 штуки (солоні або мариновані)
- Цибуля салатна - 1 штука (одна маленька цибулина або половина великий )
- Майонез - 150 грам
- Зелень - 15 грам (для прикраси)
Підготуйте всі інгредієнти для салату.
Відваріть заздалегідь курячу грудку, яйця, морква, буряк і картопля. Можна ось так, в одній каструлі, буряк і морква відварюють в пакетах.
Буряк під час відварювання в пакеті не фарбує інші овочі.
Зробіть спочатку всю нарізку, огірки - дрібним кубиком.
Кубиком наріжте цибулю.
Моркву натріть на тертці або порізати кубиком.
Картопля краще порізати кубиком, хоча, по бажанню, можна натерти на крупній тертці.
Буряк натріть на тертці.
Сир теж натріть на тертці.
Натріть на тертці яйця.
Тепер можна приступити до складання салату. Першим нижнім шаром покладіть відварну курячу грудку, порізану кубиком, додайте цибулю.
Нанесіть сіточку з майонезу, щоб не переборщити з майонезом, перекладіть його в кулінарний мішок з маленьким отвором.
Наступний шар - картопля і майонезна сітка.
Наступний шар - огірки, майонез.
Наступний шар - буряк, майонез.
Далі шар - яйця, майонез, морква, майонез.
Останній шар з тертого сиру.
Прикрасьте салат зеленню, можна викласти квітка з порізаного на смужки болгарського перцю. Дайте салату настоятися 1-2 години і можна подавати до столу. Салат вийшов ошатним і гармонійним за смаком, підійде і для буденного або для святкового столу.