Салат «генеральський» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Є кілька варіантів приготування цієї салату. Сьогодні я розповім вам, як приготувати салат "генеральський" класичний.
Незвичайна назва салату - генеральський, пов'язане з його зовнішнім виглядом і складом. Використовувані продукти роблять його поживним, що сподобається будь-якому чоловіку, а подача ж зажадає від вас генеральської чіткості. Всі верстви необхідно акуратно викласти і промазати майонезом. Салат можна оформити за допомогою спеціальної кулінарної кільця або використовувати для його приготування звичайний глибокий салатник. Невід'ємною частиною салату є м'ясо. Найчастіше його готують з відвареної яловичиною, я пропоную приготувати салат з курячим філе. Вийде ніжно, соковито і дуже смачно!
- М'ясо відварне - 200 грам (у мене куряче філе)
- Сир твердий - 80 грам
- Морква - 1 штука (варена)
- Буряк - 1 штука (варена)
- Яйце - 2 штуки (варене)
- Горіхи волоські - За смаком (для прикраси)
- Кріп - За смаком (для прикраси)
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
Відваріть вказану кількість яєць, буряка, морква і м'ясо до готовності і остудіть. Після того як всі зварені інгредієнти охололи, приступаємо до формування салату.
Буряк, морква і яйця натріть на крупній тертці. М'ясо наріжте дрібними шматочками. Першим шаром викладіть нарізане м'ясо. Всі верстви змащуйте майонезом і в разі потреби підсолюйте.
Далі викладіть шар тертого сиру.
Наступний шар - варені яйця.
Потім йде шар вареної моркви.
Сверху кладем натертую вареную свеклу.
Акуратно звільніть салат з форми і проявивши свою фантазію прикрасьте його на свій розсуд. Я зупинилася на класичному оформленні. Змастила салат зверху сіточкою з майонезу, виклала по краю салату подрібнену зелень, а центр прикрасила рубаними горіхами.
Салат "генеральський" класичний готовий. Смачного!