Салат «генеральський» с редькой
(покроковий рецепт з фото)
Салат "генеральський" с редькой - це спадщина радянського минулого. Ситний, яскравий, в міру гострий і смачний. Сьогодні у мене вегетаріанський рецепт цього салату, без м'яса.
Салат "генеральський" готується просто. Якщо ви візьмете чорну редьку, то він буде більш "сильним", міцним. А якщо хочете зробити його більш ніжним, то підійде біла або зелена редька. Всі верстви салату добре гармонують один з одним. Відварну картоплю поєднується з гострим, хрустким цибулею. Редька надає свіжість і бадьорість. Морква солодкість, а яблуко невелику кислинку. І в завершенні цієї гами смаку слідують яйця, які роблять блюдо ніжним і оксамитовим. Загалом, дешево, смачно і ефектно!
- Куряче яйце - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (невеликого розміру)
- Яблуко - 1 штука
- Редька - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте інгредієнти для салату.
Картоплю відварити до готовності. Прохолодний, очистіть і натріть на тертці. Ріпчасту цибулю очистіть, помийте, наріжте і обдайте окропом. Через 5 хвилин воду злийте.
Редьку і моркву очистіть, помийте і натріть обидва овоча на тертці.
Яблуко помийте, очистіть і натріть на тертці. Полийте лимонним соком, щоб яблуко не потемніло. Яйця зваріть круто, прохолодний, очистіть і також натріть на тертці.
За допомогою кільця викладіть салат шарами в такій послідовності: картопля, цибуля, редька, морква, яблуко і яйця. Кожен шар посоліть, поперчіть і покрийте сіточкою майонезу. Якщо у вас гірка чорна редька, то її змастіть сметаною. Прикрасьте салат і подавайте до столу.