Рецепт «глухар гніздо» (салат класичний) фото

«глухар гніздо» (салат класичний)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Картопля , Курка , Яйця
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Салати , Салат Гніздо глухаря
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Інгредієнти для рецепта, як приготувати «Гніздо глухаря» (салат класичний), найзвичайніші, вся родзинка страви в його оригінальною і цікавою подачі. Його можна презентувати на святковий стіл.

Опис приготування:

Є різні варіації приготування страви, наприклад, смажену картоплю замінюють пекінської або звичайною капустою. Замість шинки можна використовувати копчене м'ясо. Перед подачею салат можна не наполягати довго в холодильнику, досить 10-15 хвилин.

  • Куряче філе - 200 грам
  • Шинка - 50 грам
  • Мариновані гриби - 400 грам
  • Білки яєчні - 3 штуки
  • Картопля - 3 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Майонез - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Плавлений сир - 100 грам
  • Жовтки - 3 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
1
Насамперед очистіть картопля і натріть його на тертці для моркви по-корейськи. На розігрітій сковороді з мінімальною кількістю масла обсмажте картоплю до золотистої скоринки, перекладіть картоплю в тарілку і посоліть, поперчіть.
2
Відваріть куряче м'ясо і остудіть, потім розділіть на волокна. Шинку наріжте соломкою. Гриби наріжте шматочками.
3
Відваріть яйця і відокремте білки від жовтків, білки натріть на крупній тертці.
4
Жовтки натріть в окрему миску, додайте до них натертий плавлений сир, подрібнений через прес часник і трохи зелені, посоліть і перемішайте, додайте трохи майонезу. Сформуйте невеликі за формою кульки, нагадують перепелині яйця.
5
Викладіть в салатник м'ясо, шинку, білки і яєчний білок, заправте майонезом і перемішайте. Сформуйте подобу гнізда з невеликим поглибленням по центру.
6
По краях укладіть обсмажену картоплю, а в поглиблення покладіть"перепелині яйця" .
7
Надішліть салат на 10 хвилин в холодильник, а потім подавайте до столу, прикрасивши зеленню.

Схожі рецепти