«глухар гніздо» (салат)
(покроковий рецепт з фото)
Хочете прикрасити свій святковий стіл красивим і оригінальним блюдом? Здивувати гостей і близьких своєю кулінарною майстерністю? тоді рецепт, як приготувати "гніздо глухаря" (салат), для вас.
Дуже незвичайний і оригінальний салатик прикрасить святковий стіл в будь-який час року і порадує господиню захопленими відгуками гостей. Є безліч способів приготування цього салату з різними варіаціями. Але я для себе підібрала оптимальні інгредієнти, які найбільше відповідають моїм побажанням і смаку. Хочу поділитися і з вами варіантом, як приготувати "гніздо глухаря" (салат).
- Курка - 200 грам
- Шинка - 50 грам
- Мариновані печериці - 200 грам
- Яєчні білки - 3 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Майонез - За смаком
- Листя салату - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Сирок Плавлений - 100 грам (для яєць.)
- Яєчні жовтки - 2 штуки (для яєць.)
- Часник - 2 зубчики (для яєць.)
- Зелень кропу. - 1 пучок (для яєць.)
1
Картопля очистіть і поріжте на тертці для корейської моркви. Підсмажте на сковороді до рум'яної скоринки.
2
Курку відварити і порізати невеликими скибочками. Шинку наріжте соломкою. Печериці порізати кубиками. Яйця відварити, відокремте білки і потріть їх на тертку.
3
Підготуйте інгредієнти для яєць. Жовтки і плавлений сирок натріть на крупній тертці. Зелень помийте і дрібно порубати. Часник пропустіть через прес.
4
Змішайте яєчні жовтки, сир, зелень і часник. Додайте трохи майонезу. Ретельно перемішайте.
5
З цієї маси сформуйте яйця.
6
Помийте листя салату, обсушити і розкладіть на дно плоскої тарілки.
7
В окремій ємності змішайте куряче м'ясо, шинку, печериці, білки, майонез і добре перемішайте.
8
На листя салату викладіть отриману масу в формі гніздечка з поглибленням посередині.
9
Смаженою картоплею оформите салат у вигляді гнізда. У поглиблення викладіть яйця.
10
Прикрасьте зеленню і подавайте до столу. Смачного!