Салат до качці з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Качка - досить жирна птиця, тому, підбираючи до неї салат, краще взяти щось овочеве, легке, без майонезу. Хочу запропонувати вам такий салат з капусти, цибулі та моркви з горошком.
Опис приготування:
Салат готуватися кілька годин, але поки печеться ваша качка, він буде готовий!
- Капуста - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука (велика)
- Горошок консервований - 4-5 Ст. Ложок
- Італійські трави - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет столовий - 80 мілілітрів
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
1. Приготуємо продукти, спеції. Воду для розсолу поставимо закипати.
2. Морква трьом на крупній тертці.
3. Цибулю нарізаємо півкільцями.
4. Капусту тонко шаткуємо.
5. З'єднуємо капусту, цибуля, морква.
6. Додаємо сіль, цукор, прованські трави, лавровий лист.
7. Заливаємо капусту окропом. Вливаємо оцет і масло. Перемішуємо. Накриваємо кришкою. Ми залишаємо остигати.
8. Через кілька годин (від 3 до 5) капуста повністю охолоне, стане м'якшою, просочиться маринадом. Діставайте капусту вилочкою, прикрашайте горошком і зеленню. До столу!