Рецепт Салат «Цезар» з анчоусами фото

Салат «Цезар» з анчоусами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Анчоус
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід
Салати, Салат Цезар

Пікантна і вишукана версія знаменитого салату, яка чудово впишеться і в легкий повсякденний полуденок, і в меню святкового обіду. Готуємо салат "цезар" з анчоусами!

В дійсності, це навіть не "цезар" . В 1924 році Цезар Кардіні винайшов салат, названий пізніше в його честь. До складу цієї страви входили листя салат ромен, пшеничні крутон, тертий пармезан і складна заправка, в якій були присутні трохи вустерського соусу. Легкий рибний присмак класичного "цезаря" пояснюється саме наявністю цього соусу в заправці, адже в його склад входять анчоуси.

Деякий час по тому з'явився ще один "цезар" - анчоуси в ньому були присутні вже цілком відверто. Автором цього салату був брат Цезаря Кардіні, військовий льотчик на ім'я Алекс, який назвав нове блюдо "салат авіатора" . Але під цим найменуванням такий салат подається вкрай рідко, найчастіше його називають просто "цезар" з анчоусами" .

Тому і я пропоную вам саме рецепт приготування салату "цезар" з анчоусами. Думаю, це легке, красиве і смачне блюдо сподобається всім, хто не боїться солоного, любить хрустке і небайдужий до соусів на основі яєць і оливкової олії.

  • Салат листовий - 100 грам
  • Анчоуси консервовані - 10 штук
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Пармезан - 50 грам
  • Кнопка - 0, 5 штуки
  • Лимон - 0, 25 штуки
  • Гірчиця дижонская - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 0, 5 склянки
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат
З батона зрізати скоринку і порвати м'якуш на невеликі шматочки. Укласти на деко, скропити олією і запекти в духовці до золотистого кольору.
салат
Яйця відварити круто, остудити, витягти жовтки.
салат
Пармезан настружіть або натерти на крупній тертці.
салат
Видавити лимонний сік.
салат
Розтерти часник з чорним перцем і анчоусами (пару штук залишити для прикраси салату).
салат
Додати гірчицю, жовтки, лимонний сік. Постійно збиваючи соус віночком, поступово ввести оливкова олія.
салат
Листя салату вимити, обсушити і нарвати руками. Заправити соусом і перемішати.
салат
Викласти зверху крутон. Полити залишками соусу. Прикрасити анчоусами. Посипати тертим пармезаном. Подати на стіл! :)

Схожі рецепти