Салат «Цезар» з анчоусами
(покроковий рецепт з фото)
Пікантна і вишукана версія знаменитого салату, яка чудово впишеться і в легкий повсякденний полуденок, і в меню святкового обіду. Готуємо салат "цезар" з анчоусами!
В дійсності, це навіть не "цезар" . В 1924 році Цезар Кардіні винайшов салат, названий пізніше в його честь. До складу цієї страви входили листя салат ромен, пшеничні крутон, тертий пармезан і складна заправка, в якій були присутні трохи вустерського соусу. Легкий рибний присмак класичного "цезаря" пояснюється саме наявністю цього соусу в заправці, адже в його склад входять анчоуси.
Деякий час по тому з'явився ще один "цезар" - анчоуси в ньому були присутні вже цілком відверто. Автором цього салату був брат Цезаря Кардіні, військовий льотчик на ім'я Алекс, який назвав нове блюдо "салат авіатора" . Але під цим найменуванням такий салат подається вкрай рідко, найчастіше його називають просто "цезар" з анчоусами" .
Тому і я пропоную вам саме рецепт приготування салату "цезар" з анчоусами. Думаю, це легке, красиве і смачне блюдо сподобається всім, хто не боїться солоного, любить хрустке і небайдужий до соусів на основі яєць і оливкової олії.
- Салат листовий - 100 грам
- Анчоуси консервовані - 10 штук
- Яйця курячі - 2 штуки
- Пармезан - 50 грам
- Кнопка - 0, 5 штуки
- Лимон - 0, 25 штуки
- Гірчиця дижонская - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 0, 5 склянки
- Перець чорний мелений - За смаком