Салат «Цезар» як в ресторані
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете дізнатися рецепт приготування салату "цезар" як в ресторані, то вам сюди! Покрокові фото дозволять вам освоїти класичну технологію приготування цієї страви.
Існує сотні модифікацій цього знаменитого салату - з куркою, креветками, червоною рибою, шинкою, ікрою і т.Д. - але справжній "цезар" це листя самого хрусткого в світі салату ромен, пшеничні крутон і тертий пармезан під особливим соусом. Такий салат можна заязикати тільки в найкращих ресторанах, а можна приготувати самому - це не так уже й складно!
Найбільша складність буде полягати в тому, щоб розшукати всі необхідні інгредієнти - Ромен, справжній пармезан і вустерский соус для заправки. Але якщо у вас є така можливість, значить, рецепт приготування салату "цезар" як в ресторані, вам цілком під силу!
- Салат ромен - 150 грам
- Чіабатта або естафета - 1 штука
- Пармезан - 50 грам
- Оливкова олія - 2/3 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
- Гірчиця дижонская - 1 Чайна ложка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
З естафетою чи чіабатті (краще брати вчорашній підсохлий хліб) зрізати скоринку, а м'якуш нарізати шматочками приблизно 1х1 сантиметр.
У сковороду налити кілька ложок оливкової олії і кинути розчавлений зубчик часнику.
Через 30-40 секунд вийняти його і викинути, а в масло викласти шматочки хліба. Добре перемішати, щоб вони рівномірно ввібрали масло. Перекласти хліб на деко і запекти в духовці до рум'яної.
Листя салату добре вимити й обсушити.
Видавити сік з лимона.
Відокремити жовтки від білків.
Зубчик часнику перетерти з сіллю і перцем. Додати лимонний сік, гірчицю і вустерский соус. Збити. Продовжуючи збивати, додати жовтки, і, не припиняючи збивати, поступово влити оливкове масло. І збивати до тих пір, поки не вийде ось такий соус - світло-жовтий, набагато рідшими, ніж майонез.
Листя салату порвати руками і викласти в миску. Обережно покрити соусом.
Зверху викласти остиглі сухарики і полити залишками соусу. Посипати тертим пармезаном і подати на стіл.