Рецепт Справжній салат «Цезар» фото

Справжній салат «Цезар»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Овочі, Молочні продукти, Зелень, Листя салату
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Романтична вечеря, Святковий обід
Салати, Салат Цезар

Приготувати салат "цезар" за оригінальною технологією не так вже й просто, але, повірте, воно того варте! Пропоную вам рецепт справжнього салату "цезар" . Справжній рецепт

Авторство цього салату приписують якомусь Цезарю Кардіні. Цей заповзятливий американець італійського походження в 20-40-х роках XX століття володів декількома ресторанами, причому не в США, де в ті часи процвітав "сухий закон", а на кордоні з Мексикою - з мексиканської, само собою, боку, що дозволяло Кардини торгувати спиртними напоями.

4 липень 1924 року, в День незалежності США, в один з ресторанів, де якраз перебував сам Кардіні, ввалилася компанія кіношників з Голлівуду, які почали гучно вимагати їжі. Як зла, на кухні майже нічого не залишилося, і власнику довелося споруджувати частування з наявних інгредієнтів. Загалом, "я його зліпила з того, що було"

У підсумку вийшов не просто салат, а одне з найпопулярніших страв американської кухні в світі. Існують сотні його варіацій, але я пропоную вам рецепт приготування справжнього салату "цезар" за технологією самого Кардіні - як я її розумію, зрозуміло.

Думаю, вам сподобається.

  • Салат ромен - 150 грам
  • Кнопка (краще вчорашній) - 1 штука
  • Яйця - 2 штуки
  • Гірчиця дижонская - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Оливкова олія - 2/3 склянки
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Сіль - 1-2 Щепоток
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Пармезан - 50 грам
справжній салат
Листя салат вимити, обсушити і порвати руками на 2-4 частини кожен.
справжній салат
Зрізати скоринку з батона і нарізати його кубиками приблизно 1х1 сантиметр.
справжній салат
Часточку часнику розчавити. Змастити стінки посуду, в якій буде готуватися соус, а потім кинути в сковороду з розігрітим оливковою олією (3-4 столових ложки) з 30 секунд.
справжній салат
Викласти в сковороду шматочки батона і добре перемішати, щоб вони рівномірно вкрилися маслом. Перекласти на деко і запекти в духовці до золотистого кольору.
справжній салат
Яйця опустити в окріп на 1 хвилину, а потім остудити. Не знаю, навіщо потрібна ця маніпуляція - чи то для того, щоб позбутися від можливих мікробів в яйці, про чи дійсно частина білка повинна згорнутися - але класичний рецепт салату "цезар" невблаганний: треба робити саме так!
справжній салат
Видавити сік з половинки лимона.
справжній салат
Вилучити
У посуді для соусу, яка була попередньо змазана часником, збити яйця з гірчицею, сіллю, перцем, Вустерського соусом і лимонним соком. Поступово, по краплині, ввести оливкова олія, не припиняючи збивати. В результаті має вийти не зовсім однорідний соус, за консистенцією нагадує кефір.
справжній салат
Пармезан натерти на тертці.
справжній салат
Салатні листя викласти в миску і полити соусом. Обережно перемішати. Викласти на салат остиглі сухарики. Полити соусом. Посипати тертим пармезаном. Ну от і все - тепер ви знаєте, як приготувати справжній салат "цезар"! Смачного!

Схожі рецепти