Рецепт Справжній салат «Цезар» фото

Справжній салат «Цезар»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Овочі , Молочні продукти , Зелень , Листя салату
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Романтична вечеря , Святковий обід
Салати , Салат Цезар
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Приготувати салат"Цезар" за оригінальною технологією не так вже й просто, але, повірте, воно того варте! Пропоную вам рецепт справжнього салату"Цезар" . Справжній рецепт

Опис приготування:

Авторство цього салату приписують якомусь Цезарю Кардіні. Цей заповзятливий американець італійського походження в 20-40-х роках XX століття володів декількома ресторанами, причому не в США, де в ті часи процвітав"сухий закон" , а на кордоні з Мексикою - з мексиканської, само собою, боку, що дозволяло Кардини торгувати спиртними напоями.

4 липень 1924 року, в День незалежності США, в один з ресторанів, де якраз перебував сам Кардіні, ввалилася компанія кіношників з Голлівуду, які почали гучно вимагати їжі. Як зла, на кухні майже нічого не залишилося, і власнику довелося споруджувати частування з наявних інгредієнтів. Загалом, "я його зліпила з того, що було"

У підсумку вийшов не просто салат, а одне з найпопулярніших страв американської кухні в світі. Існують сотні його варіацій, але я пропоную вам рецепт приготування справжнього салату"Цезар" за технологією самого Кардіні - як я її розумію, зрозуміло.

Думаю, вам сподобається.

  • Салат ромен - 150 грам
  • Кнопка (краще вчорашній) - 1 штука
  • Яйця - 2 штуки
  • Гірчиця дижонская - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Оливкова олія - 2/3 склянки
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Сіль - 1-2 Щепоток
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Пармезан - 50 грам
справжній салат
Листя салат вимити, обсушити і порвати руками на 2-4 частини кожен.
справжній салат
Зрізати скоринку з батона і нарізати його кубиками приблизно 1х1 сантиметр.
справжній салат
Часточку часнику розчавити. Змастити стінки посуду, в якій буде готуватися соус, а потім кинути в сковороду з розігрітим оливковою олією (3-4 столових ложки) з 30 секунд.
справжній салат
Викласти в сковороду шматочки батона і добре перемішати, щоб вони рівномірно вкрилися маслом. Перекласти на деко і запекти в духовці до золотистого кольору.
справжній салат
Яйця опустити в окріп на 1 хвилину, а потім остудити. Не знаю, навіщо потрібна ця маніпуляція - чи то для того, щоб позбутися від можливих мікробів в яйці, про чи дійсно частина білка повинна згорнутися - але класичний рецепт салату"Цезар" невблаганний: треба робити саме так!
справжній салат
Видавити сік з половинки лимона.
справжній салат
Вилучити
У посуді для соусу, яка була попередньо змазана часником, збити яйця з гірчицею, сіллю, перцем, Вустерського соусом і лимонним соком. Поступово, по краплині, ввести оливкова олія, не припиняючи збивати. В результаті має вийти не зовсім однорідний соус, за консистенцією нагадує кефір.
справжній салат
Пармезан натерти на тертці.
справжній салат
Салатні листя викласти в миску і полити соусом. Обережно перемішати. Викласти на салат остиглі сухарики. Полити соусом. Посипати тертим пармезаном. Ну от і все - тепер ви знаєте, як приготувати справжній салат"Цезар" ! Смачного!

Схожі рецепти