Справжній салат «Цезар»
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати салат "цезар" за оригінальною технологією не так вже й просто, але, повірте, воно того варте! Пропоную вам рецепт справжнього салату "цезар" . Справжній рецепт
Авторство цього салату приписують якомусь Цезарю Кардіні. Цей заповзятливий американець італійського походження в 20-40-х роках XX століття володів декількома ресторанами, причому не в США, де в ті часи процвітав "сухий закон", а на кордоні з Мексикою - з мексиканської, само собою, боку, що дозволяло Кардини торгувати спиртними напоями.
4 липень 1924 року, в День незалежності США, в один з ресторанів, де якраз перебував сам Кардіні, ввалилася компанія кіношників з Голлівуду, які почали гучно вимагати їжі. Як зла, на кухні майже нічого не залишилося, і власнику довелося споруджувати частування з наявних інгредієнтів. Загалом, "я його зліпила з того, що було"
У підсумку вийшов не просто салат, а одне з найпопулярніших страв американської кухні в світі. Існують сотні його варіацій, але я пропоную вам рецепт приготування справжнього салату "цезар" за технологією самого Кардіні - як я її розумію, зрозуміло.
Думаю, вам сподобається.
- Салат ромен - 150 грам
- Кнопка (краще вчорашній) - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Гірчиця дижонская - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Оливкова олія - 2/3 склянки
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Пармезан - 50 грам
У посуді для соусу, яка була попередньо змазана часником, збити яйця з гірчицею, сіллю, перцем, Вустерського соусом і лимонним соком. Поступово, по краплині, ввести оливкова олія, не припиняючи збивати. В результаті має вийти не зовсім однорідний соус, за консистенцією нагадує кефір.