Рецепт Салат «Олів'є» справжній фото

Салат «Олів'є» справжній
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Салати , Салат олів'є
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецепт приготування салату"Олів'є" справжнього - до певної міри фікція, адже що автор, французький кухар Люсьєн Олів'є, нікому не відкрив секрет цієї страви. Але ми готуємо знаменитий салат так.

Опис приготування:

У нашій країні цей салат вже півтора століття називають"Олів'є" - в честь творця, шеф-кухаря Люсьєна Олів'є, який тримав в Москві на початку 60-х років XIX століття ресторан паризької кухні "ермітаж". Між іншим, у всіх інших країнах він відомий, як"Російський салат" .

Мабуть, жодне інше блюдо в історії вітчизняної кулінарії не пережило стільки метаморфоз, скільки рецепт салату"Олів'є" . Справа в тому, що французький кулінар так і не оприлюднив докладну рецептуру свого винаходу, а численні спроби її відновити привели тільки до появи все нових і нових варіантів салату.

На щастя, відомий найперший з опублікованих рецептів салату"Олів'є" - він був надрукований в журналі «Наша їжа» в 1894 році. Відповідно до цієї публікації, основними інгредієнтами"Олів'є" є рябчики (яких ми з цілком зрозумілих причин замінюємо курячим філе), картопля, огірки, листовий салат, Провансальський майонез (само собою, тільки власноручного виготовлення), оливки, каперси і ракові шийки. Відварені яйця в ньому відсутні, але нашій людині без них"Олів'є" здається неповноцінним, так що це інгредієнт"опціональний" .

Сподіваюся, дізнавшись, як приготувати салат"Олів'є" справжній, ви не раз порадуєте себе і своїх близьких цим блюдом!

  • Філе куряче або грудка - 2 штуки
  • Картопля - 5-6 штук
  • Огірки свіжі - 3 штуки
  • Майонез домашній - 1, 5 склянки
  • Пучок листового салату - 1 штука
  • Каперсами - 2-3 чайних ложок
  • Оливки - 15 штук
  • Ракові шийки - 10 штук
  • Яйця - 5 штук (опціонально)
салат
Насамперед відваримо до готовності куряче філе. Остудити.
салат
Картопля теж потрібно відварити - в"мундирах" . Він ні в якому разі не повинен розваритися - якщо вилка протикає бульба майже без зусиль, значить картопля готовий.
салат
Листя салату промиємо і обсушити.
салат
Дрібно наріжемо огірки.
салат
Видалимо кісточки з оливок.
салат
Подрібнимо картопля.
салат
Наріжемо куряче філе.
салат
У глибокій мисці з'єднаємо куряче філе, картопля, огірки і оливки. Додамо каперси і, по бажанню, подрібнені відварені яйця. Заправимо майонезом і добре перемішати. Приберемо в холод на 1-2 годину. Перед подачею викладемо на листя салату і прикрасимо раковими шийками. Смачного!

Схожі рецепти