Салака тушкована
(покроковий рецепт з фото)
На мою рецептом салака гаситься з морквою, помідорами, селерою і цибулею. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо, до якого підходить будь-який гарнір.
Рецепт салаки тушкованою я вичитала в журналі. Коли готувала її для вас, забула сфотографувати, що вийшло. Тому скористалася своєю старою фотографією, де я гасила салаку з оливками. Хоча я не люблю оливки, так, хотіла догодити чоловікові. Тепер салака тушкована у мене йде з овочами. Смачно і просто.
- Salaka - 400 грам
- Морква - 3 штуки
- Помідори - 2-3 штук
- Корінь селери - 1-2 штук
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
- Рослинна олія - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
Всі овочі помийте, чистий. Моркву і селеру натріть на крупній тертці. Лук подрібніть. Помідори наріжте часточками, але поки відставте в сторону. Викладіть цибулю, селера і моркву в сковороду, политу олією. Гасіть на середньому вогні.
Помийте і випатрати салаку. Краще відрізати голови. Викладіть до овочів.
Тепер додайте помідори. Посоліть за смаком і накрийте кришкою. Нехай гаситься до повної готовності салаки. Хвилин 20. Після відкрийте кришкою, посипте тушковану салаку свіжою зеленню і тушкуйте ще 5 хвилин.
Салака тушкована подається з вашим улюбленим гарніром.