Салака в духовці (простий і оригінальний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім любителям рибних страв! Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати салаку в духовці. Рибка виходить неймовірно смачною і соковитою. Приступимо ж скоріше до приготування страви!
Прекрасний варіант швидкого рибного блюда, яке готується ну дуже легко! Як гарнір можна приготувати відварений рис або овочевий салат. Блюдо виходить дуже ароматним і соковитим завдяки достатку спецій. Обов'язково випробуйте рецепт будинку, і ви не пошкодуєте
- Салака свіжа - 600-700 грам
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Прованські трави - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
1
Салаку гарненько промиваємо, виймаємо нутрощі. Злегка просушують за допомогою паперових рушників.
2
Посипаємо рибку зверху сумішшю спецій, сіллю, цукром, перцем, поливаємо лимонним соком і залишаємо на 15 хвилин маринуватися.
3
Духовку розігріваємо до 200 градусів, на деко викладаємо пергаментний папір. Зверху розподіляємо салаку, яку поливаємо рослинним маслом.
4
Випікаємо протягом 20 хвилин, як тільки рибка злегка змінить свій колір, дістаємо її з духовки. Кілька готовий, смачного!