Салака гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати салаку гарячого копчення в домашніх умовах. Покроковий рецепт з фото наочно покаже як зробити це максимально легко і ефективно.
Для приготування салаки гарячого копчення нам знадобиться 4 рибки середнього розміру, соєвий соус, рідкий дим, трохи рибних спецій, рукав для випікання 4 зубочистки, духовка і 90 хвилин часу. По суті справи, зробити салаку гарячого копчення дуже просто. Рідкий дим, до речі, необов'язковий, проте без нього салака не отримає того аромату, який повинен бути присутнім у копченої рибки. Удачі в приготуванні!
- Salaka - 4 штуки
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Рідкий дим - 1 Чайна ложка
- Спеції - - За смаком
Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти і пристосування.
Рибу добре промиваємо, витрачати, знову добре промиваємо і просушуємо паперовим рушником.
З 4 столових ложок соєвого соусу і чайної ложки рідкого диму готуємо маринад. Туди ж можна додати улюблених спецій за смаком. Маринуємо рибу протягом 30 хвилин, періодично перевертаючи її.
Кожну рибу проколюємо зубочисткою, щоб вона не переверталася на бік і при копченні отримала максимально естетичний вигляд
Рибу складаємо в рукав для випікання і щільно закриваємо з двох сторін.
Рибу слід випікати в духовці при температурі 170 градусів протягом 40 -60 хвилин.