Рецепт Салака гарячого копчення фото

Салака гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Риба та морепродукти, Рідкий дим
Пісні страви
На святковий стіл, День народження

Сьогодні я розповім, як приготувати салаку гарячого копчення в домашніх умовах. Покроковий рецепт з фото наочно покаже як зробити це максимально легко і ефективно.

Для приготування салаки гарячого копчення нам знадобиться 4 рибки середнього розміру, соєвий соус, рідкий дим, трохи рибних спецій, рукав для випікання 4 зубочистки, духовка і 90 хвилин часу. По суті справи, зробити салаку гарячого копчення дуже просто. Рідкий дим, до речі, необов'язковий, проте без нього салака не отримає того аромату, який повинен бути присутнім у копченої рибки. Удачі в приготуванні!

  • Salaka - 4 штуки
  • Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
  • Рідкий дим - 1 Чайна ложка
  • Спеції - - За смаком
салака гарячого копчення - фото крок 1
Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти і пристосування.
салака гарячого копчення - фото крок 2
Рибу добре промиваємо, витрачати, знову добре промиваємо і просушуємо паперовим рушником.
салака гарячого копчення - фото крок 3
З 4 столових ложок соєвого соусу і чайної ложки рідкого диму готуємо маринад. Туди ж можна додати улюблених спецій за смаком. Маринуємо рибу протягом 30 хвилин, періодично перевертаючи її.
салака гарячого копчення - фото крок 4
Кожну рибу проколюємо зубочисткою, щоб вона не переверталася на бік і при копченні отримала максимально естетичний вигляд
салака гарячого копчення - фото крок 5
Рибу складаємо в рукав для випікання і щільно закриваємо з двох сторін.
салака гарячого копчення - фото крок 6
Рибу слід випікати в духовці при температурі 170 градусів протягом 40 -60 хвилин.

Схожі рецепти