Маринована салака
(покроковий рецепт з фото)
Маринована салака - чудова закуска на святковому столі. Її можна додати в салат і красиво розкласти на тарілці.
Маринована салака готується просто. Хоча і вимагає багато часу. Маринад звичайнісінький, після маринування на першому етапі рибка буде здаватися дуже пряної і гострої. Але потім вона добре просочиться олією і стане ніжною. У холодильнику рибка зберігається довго. Рецепт манірованной салаки складається з декількох простих кроків. Приємного вам апетиту.
- Salaka - 2, 5 кілограма
- Кип'ячена вода - 600 мілілітрів
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 40 мілілітрів(30%)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - За смаком
Промийте рибку. Випатрайте і відріжте голови.
Тепер приготуємо маринад. Закип'ятіть воду, додайте оцту, сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком і гвоздику. Все перемішайте.
Викладіть рибу в пластиковий контейнер, залийте маринадом.
Через 24 години злийте маринад.
І очистіть салаку від хребтів.
Тепер знову викладаємо рибу в контейнер, шарами. Кожен шар прокладаємо кільцями ріпчастої цибулі і поливаємо рослинним маслом.
Закрийте кришкою і поставте в холодильник. Маринована салака буде готова вже на наступний день!