Рецепт Рулет з телятини фото

Рулет з телятини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Телятина
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Святковий обід , Новий рік , Різдво
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рулет з телятини - казково смачне і ефектне блюдо з м'яса, від якого все м'ясоїди будуть в захваті. Телятина виходить до божевілля соковитою, ніжною - словами просто не передати.

Опис приготування:

Попався мені тут в руки дуже цікавий шматочок м'яса - шия молодого теляти. Довго я думав, що з неї приготувати, і в підсумку знайшов чудовий рецепт рулету з телятини. Злегка його підкоригував, приготував - і був просто вражений, наскільки це смачно. Тепер готую рулет з телятини із завидною регулярністю - як тільки на ринку з'являється хороший шматок телячої шиї. Так відразу і готую. Спробуйте - Запевнюю вас, блюдо приведе вас в шалений захват!

  • Телятина - 2 кілограма (найкраще - шия)
  • Огірки квашені - 4 штуки
  • Сало - 150 грам
  • Часник - 8 зубчиків
  • Спеції - - За смаком (сіль, перець, добре підійде майоран)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
рулет з телятини - фото крок 1
Шматок м'яса попередньо необхідно замаринувати - просто натерти сіллю, перцем, і поставити в холодильник на ніч. Замаринований шматок м'яса розрізаємо як книгу - надрезаем, проте не до кінця. Розгортаємо нашу книгу. На один надрізаний край викладаємо нарізані зубчики часнику, розрізані на четвертини огірки і скибочки сала (або бекону). Присипаємо спеціями.
рулет з телятини - фото крок 2
Накриваємо цей шар іншим шаром надрезанного м'яса, повторюємо процедуру - знову викладаємо начинку і спеції.
рулет з телятини - фото крок 3
Тепер все це справа потрібно акуратно загорнути в формі рулету і обв'язати харчової ниткою.
рулет з телятини - фото крок 4
На сковороді з невеликою кількістю масла обсмажуємо наш рулет до утворення скоринки.
рулет з телятини - фото крок 5
Далі кладемо наш рулет в утятницу, на дні якої вже обсмажується кільцями нарізану цибулю. Наливаємо в утятницу масло, 15 хвилин готуємо на повільному вогні, потім зменшуємо вогонь взагалі до мінімального і залишаємо м'ясо повільно булькати ще на 1 час.
рулет з телятини - фото крок 6
Через годину рулет витягуємо з качатниці, а розм'яклий цибулю разом з виділився жиром і соком подрібнюємо до однорідності за допомогою блендера. Одержаний соус повертаємо в утятницу, туди ж кладемо рулет і Томім його на мінімальному вогні ще півтори години.
рулет з телятини - фото крок 7
По закінченню цього терміну рулет буде готовий. Подавати, зрозуміло, в гарячому вигляді. Приємного апетиту навіть не бажаю - іншим він бути не може

Схожі рецепти