Рулет з кролика
(покроковий рецепт з фото)
Рулет з кролика - делікатес, який багато оцінять по достоїнству. Він дуже смачний, ніжний і ароматний. Просто пальчики оближеш! Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати рулет з кролика.
Подавати рулет з кролика можна гарячим або охолодженим з відвареною картоплею, будь-якими макаронними виробами або кашами, він всюди буде доречний і прикрасить будь-який гарнір. Для начинки можна використовувати не тільки кролячу печінку, але і курячу або індиче. Гриби можете взяти будь-які сушені або свіжі шампіньйони, але з сухими лісовими грибами блюдо має більш яскравий аромат.
- Кролик - 2 кілограма (тушка)
- Свинна грудинка - 100 грам (сира)
- Печінка кролика - 200 грам
- Гриби лісові - 100 грам (сушені)
- Яйце - 1 штука
- Мед - 2 Ст. Ложки (квітковий)
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
1. Тушку кролика звільніть від усіх кісток. Намагайтеся не порушити цілісність м'яса. Покладіть тушку на харчову плівку і злегка відбийте м'ясо, рівномірно присипте сіллю і перцем за смаком.
2. Гриби замочіть в теплій воді на годину, коли вони розбухнуть, відіжміть воду. Дрібно наріжте і обсмажте на олії.
3. Печінка промийте, підсушіть за допомогою паперового рушника, виріжте все протоки і плівки. Обсмажте її на розігрітій олії до напівготовності. Злегка охолоджену печінку поріжте скибочками. Свиную грудинку (з жиром) наріжте тонкими смужками.
4. Змішайте охолоджені обсмажені гриби, печінку, свинину і збите виделкою яйце, додайте за смаком сіль, все перемішайте.
5. На відбите м'ясо кролика розкладіть смужки грудинки, поверх них - шар начинки, розподіліть її рівномірно. Скрутіть все це в щільний рулет за допомогою харчової плівки.
6. Отриманий рулет акуратно покладіть на змащений маслом деко, швом вниз. Для приготування глазурі в піалі змішайте мед з гірчицею. Змастіть рулет глазур'ю.
7. Запікайте при 220 градусах до готовності (1, 5-2 годину). Якщо ви боїтеся, що рулет може розійтися під час приготування, обмотайте його по колу бавовняної ниткою, міцно зав'яжіть її.