Рецепт Рулет з кролика фото

Рулет з кролика
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви , Рулети
Кількість порцій: 10 - 12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рулет з кролика - делікатес, який багато оцінять по достоїнству. Він дуже смачний, ніжний і ароматний. Просто пальчики оближеш! Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати рулет з кролика.

Опис приготування:

Подавати рулет з кролика можна гарячим або охолодженим з відвареною картоплею, будь-якими макаронними виробами або кашами, він всюди буде доречний і прикрасить будь-який гарнір. Для начинки можна використовувати не тільки кролячу печінку, але і курячу або індиче. Гриби можете взяти будь-які сушені або свіжі шампіньйони, але з сухими лісовими грибами блюдо має більш яскравий аромат.


  • Кролик - 2 кілограма (тушка)
  • Свинна грудинка - 100 грам (сира)
  • Печінка кролика - 200 грам
  • Гриби лісові - 100 грам (сушені)
  • Яйце - 1 штука
  • Мед - 2 Ст. Ложки (квітковий)
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець - За смаком (мелений)
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
рулет з кролика - фото крок 1
1. Тушку кролика звільніть від усіх кісток. Намагайтеся не порушити цілісність м'яса. Покладіть тушку на харчову плівку і злегка відбийте м'ясо, рівномірно присипте сіллю і перцем за смаком.
рулет з кролика - фото крок 2
2. Гриби замочіть в теплій воді на годину, коли вони розбухнуть, відіжміть воду. Дрібно наріжте і обсмажте на олії.
рулет з кролика - фото крок 3
3. Печінка промийте, підсушіть за допомогою паперового рушника, виріжте все протоки і плівки. Обсмажте її на розігрітій олії до напівготовності. Злегка охолоджену печінку поріжте скибочками. Свиную грудинку (з жиром) наріжте тонкими смужками.
рулет з кролика - фото крок 4
4. Змішайте охолоджені обсмажені гриби, печінку, свинину і збите виделкою яйце, додайте за смаком сіль, все перемішайте.
рулет з кролика - фото крок 5
5. На відбите м'ясо кролика розкладіть смужки грудинки, поверх них - шар начинки, розподіліть її рівномірно. Скрутіть все це в щільний рулет за допомогою харчової плівки.
рулет з кролика - фото крок 6
6. Отриманий рулет акуратно покладіть на змащений маслом деко, швом вниз. Для приготування глазурі в піалі змішайте мед з гірчицею. Змастіть рулет глазур'ю.
рулет з кролика - фото крок 7
7. Запікайте при 220 градусах до готовності (1, 5-2 годину). Якщо ви боїтеся, що рулет може розійтися під час приготування, обмотайте його по колу бавовняної ниткою, міцно зав'яжіть її.

Схожі рецепти