Рецепт Рулет з корицею фото

Рулет з корицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко, Вершкове масло, Спеції, Прянощі, Приправи
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Пасха
Випічка, Пироги

Обожнюю запах кориці. Він настільки сильний і концентрований, що навіть прісна випічка стане ароматною. Розповім, як приготувати рулет з корицею, який можна спекти на Великдень або інше свято.

Готую рулет із здобного дріжджового тіста, яке роблю за допомогою міксера. Щоб зберегти потрібну мені форму, випікаю рулет в формі для хліба (цеглинка). Кориці додаю 2 столові ложки, але можна і більше, якщо хочете домогтися більш насиченого аромату.

  • Сухі дріжджі - 7 грам
  • Молоко - 1 ¼ Склянок
  • Цукор - 1 Склянка
  • Розтоплене вершкове масло - 1 Склянка
  • Жовток - 3 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Обкладинка - 2 Ст. Ложки
1
Підігрійте ¼ склянки молока і розмішайте в ньому дріжджі, додайте дрібку цукру і розмішайте. Залиште на 5-10 хвилин.
2
Готуйте тісто за допомогою міксера: в чашу влийте молоко, додайте половину цукру, вершкове масло, вбийте жовтки і додайте дрібку солі, перемішуйте кожен раз після додавання будь-якого інгредієнта.
3
Порційно додавайте борошно, поки тісто не буде відділятися від стінок.
4
Викладіть тісто на стільницю, присипану борошном, вимішують 10 хвилин. Перекладіть тісто в миску і накрийте рушником, залиште його в теплі на 1, 5-2 годину.
5
У тарілці змішайте цукор, що залишився з корицею. Що піднялося тісто розкачати тонко, потім посипте пласт сумішшю кориці з цукром.
6
Загорніть рулет і перекладіть його в форму для випічки хліба, попередньо застеливши її пергаментом. Накрийте поліетиленовою плівкою і залиште на 20 хвилин.
7
Випікайте в розігрітій до 175-180 градусів духовці 45-60 хвилин, після цього дістаньте форму і залиште її на 5 хвилин, а вже тоді перекладіть випічку на решітку для охолодження.

Схожі рецепти