Рулет з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю запах кориці. Він настільки сильний і концентрований, що навіть прісна випічка стане ароматною. Розповім, як приготувати рулет з корицею, який можна спекти на Великдень або інше свято.
Готую рулет із здобного дріжджового тіста, яке роблю за допомогою міксера. Щоб зберегти потрібну мені форму, випікаю рулет в формі для хліба (цеглинка). Кориці додаю 2 столові ложки, але можна і більше, якщо хочете домогтися більш насиченого аромату.
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Молоко - 1 ¼ Склянок
- Цукор - 1 Склянка
- Розтоплене вершкове масло - 1 Склянка
- Жовток - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3, 5 склянки
- Обкладинка - 2 Ст. Ложки
1
Підігрійте ¼ склянки молока і розмішайте в ньому дріжджі, додайте дрібку цукру і розмішайте. Залиште на 5-10 хвилин.
2
Готуйте тісто за допомогою міксера: в чашу влийте молоко, додайте половину цукру, вершкове масло, вбийте жовтки і додайте дрібку солі, перемішуйте кожен раз після додавання будь-якого інгредієнта.
3
Порційно додавайте борошно, поки тісто не буде відділятися від стінок.
4
Викладіть тісто на стільницю, присипану борошном, вимішують 10 хвилин. Перекладіть тісто в миску і накрийте рушником, залиште його в теплі на 1, 5-2 годину.
5
У тарілці змішайте цукор, що залишився з корицею. Що піднялося тісто розкачати тонко, потім посипте пласт сумішшю кориці з цукром.
6
Загорніть рулет і перекладіть його в форму для випічки хліба, попередньо застеливши її пергаментом. Накрийте поліетиленовою плівкою і залиште на 20 хвилин.
7
Випікайте в розігрітій до 175-180 градусів духовці 45-60 хвилин, після цього дістаньте форму і залиште її на 5 хвилин, а вже тоді перекладіть випічку на решітку для охолодження.