Розсольник (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Розсольник - це традиційний російський суп. Його аналог - польський огірковий суп. Рецепт відомий давно, його готували в багатих сім'ях з ікрою і лимонному. Бідні переробили рецепт під себе, з огірками.
Спочатку розсольник був прозорим і не дуже густим, традиційно готувався на телячих або яловичих нирках. Я нирки не дуже люблю, тому я вибрала для себе більш доступне м'ясо - свинячі ребра або пісну яловичину. Я бачила різні варіанти цього супу. Деякі додають в розсольник помідори або томатну пасту, а я розповім вам, як приготувати простий рецепт розсольнику.
- Яловичина - 400 грам
- Вода - 3 L
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Мариновані огірки - 6 штук
- Перловка - 50 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Запашний перець - 2 штуки
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Крем - За смаком
1
М'ясо залийте водою (можна попередньо нарізати кубиками), додайте запашний перець і варіть до м'якості. Не додавайте сіль, тому що в суп йдуть солоні огірки, краще це зробити в самому кінці.
2
Картопля очистіть, наріжте кубиками і додайте до м'яса разом з кашею.
3
Очистіть цибулю, наріжте кубиками. Моркву натріть на тертці.
4
На розігрітій з маслом сковороді обсмажте до прозорості цибулю, потім додайте моркву і смажте до золотистого кольору.
Коли картопля майже готовий (близько 10 хвилин), додайте смажену морква з цибулею.
Коли картопля майже готовий (близько 10 хвилин), додайте смажену морква з цибулею.
5
Кип'ятіть протягом 5 хвилин і додайте терті солоні огірки.
6
Дайте супу покипіти протягом 10 хвилин. В кінці додайте нарізану свіжу петрушку і кріп. Подавайте зі сметаною.
7
Смачного!