Розсольник на овочевому бульйоні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам раптом хочеться зварити легкий, але при цьому насичений за смаком і пікантний супчик на обід, сміливо беріть на замітку цей класний варіант, як приготувати розсольник на овочевому бульйоні.
Будь-які класичні рецепти, на мій погляд, можна іноді трансформувати під власні смакові переваги. Так сталося і з цією стравою. Чому б не зварити розсольник без м'яса, згодні? Солоні огірочки надають супу приголомшливу кислинку, але бульйон при цьому легкий і не дуже ситний. Варто спробувати!
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Цибулина - 1-2 штук
- Корінь селери - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Солоні огірочки - 3-4 штук
- Розсіл - 1/2 склянки
- Овочі для бульйону - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком (перець, лавровий лист і т.Д.)
- Крем - За смаком (по бажанню)
- Перловка - За смаком (по бажанню)
1
Насамперед потрібно поставити варитися бульйон. Для цього в каструлю викладіть цибулю, морква, селера, зелень, спеції за смаком. Залийте водою і поставте на вогонь. Після закипання варіть близько півгодини. Цього часу буде цілком достатньо.
2
А в цей час розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте дрібно нарізану цибулю (до прозорості).
3
Додайте подрібнену моркву і корінь селери. Смажте ще хвилини 3-4, помішуючи періодично.
4
Огірочки наріжте кубиками і додайте на сковороду. Обсмажте хвилин 5. Зніміть овочі з вогню.
5
Бульйон процідіть і знову поставте на вогонь. Відведіть туди дрібно нарізану картоплю і варіть хвилин 15. Підсолити трохи за смаком.
6
Викладіть обсмажені овочі, влийте розсіл, додайте перець. Варіть ще хвилин 10.
7
Перед подачею можна додати в розсольник сметану або свіжу зелень.
Смачного!
Смачного!