Суп на овочевому бульйоні
(покроковий рецепт з фото)
Любителям овочевих корисних і низькокалорійних страв хочу порекомендувати зварити цей абсолютно нескладний, але дуже апетитний супчик. Відмінний варіант обіду для дітей і дорослих.
Так як приготувати суп на овочевому бульйоні можна з найрізноманітніших інгредієнтів, даний варіант - тільки 1 з можливих. Ви можете взяти абсолютно будь-які овочі, які вам до душі. Подавати до столу супчик можна з сухариками, наприклад.
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Лук-пориста - 2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Морква - 3 штуки
- Стебло селери - 1 штука(+ корінь за бажанням)
- Картопля - 2-3 штук
- Стручкова квасоля - 200 грам
- Кабачок - 0.5 штуки
- Томатний соус - 2-3 Ст. Ложок
- Кукурудза - 2 штуки
- Зелень - 1 За смаком
- Сіль - 1 За смаком
1. Для початку потрібно зібрати овочі для бульйону: цибуля, морква, стебло і корінь селери і т.Д. Для аромату можна додати лавровий лист, зелень або улюблені спеції.
2. Залийте все чистою водою і поставте каструлю на вогонь. Після закипання приберіть вогонь до середнього і варіть приблизно півгодини. Бульон я не солю, але при бажанні можна додати дрібку.
3. А паралельно можна зайнятися й іншими інгредієнтами супу. Наріжте тонко порей і викладіть в каструлю з невеликою кількістю вершкового масла. Почніть обсмажувати.
4. Очистіть і подрібніть картопля, морква, селера. Викладіть все і продовжуйте обсмажувати ще хвилин 5.
5. Готовий бульйон акуратно процідіть.
6. І вилийте в каструлю з обсмаженими овочами. Додайте за смаком сіль.
7. Варіть хвилин 7-10. Після викладіть квасоля в каструлю і трохи томатного соусу (для більш цікавого кольору) або подрібнені в пюре помідори.
8. Ще хвилин через 10 можна додати інші овочі: зерна кукурудзи, нарізаний кубиками кабачок, пропущений через прес часник. Через 5 хвилин каструлю можна зняти з вогню.
9. Перед подачею дайте супчику настоятися хвилин 10. Можна для пікантності додати трохи соку лимона, наприклад, або мелений перець.
Смачного!
Смачного!