Спагеті в яскравому овочевому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки рецептом, як приготувати спагетті в яскравому овочевому соусі, можна без проблем, а головне швидко і смачно нагодувати всю сім'ю. Дуже простий і економний варіант ситної вечері або обіду.
У мене на полиці лежали спагетті, а в холодильнику були кілька томатів, лук и кабачок. Завдяки такому набору продуктів і з'явився цей рецепт. Але простота його приготування не применшує смакових якостей. Соус виходить кисло-солодким, з яскравим і насиченим кольором. Помідори і спагеті - це ідеальне поєднання продуктів.
- Спагеті - 200 грам
- Помідор - 5 штук
- Кабачки - 1 штука
- Цибулина - 2 штуки
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
- Оливкова олія - 20 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 грам
1. Кабачок обробляю заздалегідь: мою його і нарізаю кубиком, потім кладу в каструлю і заливаю холодною водою, кладу дрібку солі і залишаю на півгодини. Лук мою і нарізаю дрібно, обсмажую на сковороді з додаванням рослинної олії.
2. Помідори очищаю від шкірки і нарізаю невеликими кубиками, відправляю їх до цибулі, перемішую і кладу цукровий пісок.
3. З кабачків зливаю воду і додаю їх до помідорів і цибулі, за смаком солю. Готую до м'якості під закритою кришкою на слабкому вогні.
4. М'які овочі перетворюю в пюре за допомогою погружного блендера і доводжу до смаку, вливаючи оливкова олія.
5. Спагеті відварюю в підсоленій воді, потім відкидаю на друшляк, щоб позбутися від зайвої вологи. Додаю шматочок вершкового масла і перемішую.
6. Спагеті перекладаю на тарілку і поливаю приготованим овочевим соусом, подаю страву гарячим і прикрашаю гілочкою зелені.