Розсольник на курячому бульйоні
(покроковий рецепт з фото)
Дуже важливо кожній господині вміти готувати кілька основних супів, які притаманні українській кухні. Тому я підготувала для вас рецепт того, як приготувати розсольник на курячому бульйоні.
Будемо варити дане блюдо на рисі і огірковому розсолі. Вийде дуже насичений смак. Природно, суп буде дуже ситним і наваристим, адже в нього ми додамо відварене м'ясо. Загалом, все в кращих традиціях, але з невеликою доопрацюванням. Хтось любить робити розсольник з перловкою, але спробуйте і мій варіант.
- Курка - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Огірок солоний - 5 штук
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Перець зелений - 1 штука
- Помідор - 4 штуки
- Мал - 0, 5 склянки
- Огірковий розсіл - 1 Склянка
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Відваріть курку в підсоленій воді. Дістаньте її з отриманого бульйону, зніміть м'ясо з кістки і перекладіть його в тарілку. А сам бульйон процідіть і поставте назад на вогонь, додайте лавровий лист і нарізану кубиками картоплю.
Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Підсмажте на олії в сковороді до золотистого кольору. Чистий, помийте і наріжте брусочками моркву. Додайте її до цибулі.
Потім помийте і наріжте перець. Огірки натріть на крупній тертці. Томати помийте і наріжте довільно. Всі овочі додайте на сковороду і протушкувати все разом близько 5 хвилин.
В цей же час всипте в бульйон з картоплею рис і влийте розсіл. Трохи пізніше перекладіть в нього зажарку, подрібнений часник і зелень, а також м'ясо. Трохи солі, і дайте настоятися супу 10 хвилин. Смачного!