Гороховий суп на курячому бульйоні
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не готували гороховий суп на курячому бульйоні? Дуже даремно - супчик виходить смачним і далеко не таким важким, як інші «м'ясні» варіації на тему цього блюда. Спробуйте!
Чесно скажу, в моєму уявленні курячий бульйон і горох якось не дуже поєднувалися, доти, поки мене не пригостили таким супом. Виявилося, що він не тільки дивовижно смачний, але і дуже легкий у приготуванні, особливо, якщо бульйон приготований заздалегідь. Отже, простий рецепт горохового супу на курячому бульйоні - до вашої уваги!
В першу чергу, треба промити горох. Зробити це доведеться кілька разів, поки вода не стане майже прозорою.
Потім заллємо горох холодною водою, доведемо до кипіння і знімемо піну. Відкинемо його на друшляк, промиємо проточною водою.
Заллємо горох киплячим бульйоном і поставимо варити на середньому вогні.
Помиємо і очистимо овочі.
Спассеруем дрібно нарізану цибулю і натерту на тертці моркву в невеликій кількості рослинного масла.
Викладемо вміст сковороди в каструлю з горохом, додамо нарізаний дрібними кубиками картоплю і будемо варити до повної готовності - картопля і горох повинні стати абсолютно м'якими.
Пюріруем суп за допомогою блендера, посолимо, поперчити, заправимо пропущеним через прес часником і ще раз доведемо до кипіння.
Готовий суп розіллємо по тарілках, посиплемо дрібно нарізаною зеленою цибулькою, заправимо грінками і відразу подамо до столу. Запевнюю вас, від такого ніхто не відязикаться!
- Горох - 0, 5 кілограма
- Бульйон курячий - 2 L
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Картопля - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Зелена цибуля - 2-3 Ст. Ложок
- Грінки або сухарики- За смаком
В першу чергу, треба промити горох. Зробити це доведеться кілька разів, поки вода не стане майже прозорою.
Потім заллємо горох холодною водою, доведемо до кипіння і знімемо піну. Відкинемо його на друшляк, промиємо проточною водою.
Заллємо горох киплячим бульйоном і поставимо варити на середньому вогні.
Помиємо і очистимо овочі.
Спассеруем дрібно нарізану цибулю і натерту на тертці моркву в невеликій кількості рослинного масла.
Викладемо вміст сковороди в каструлю з горохом, додамо нарізаний дрібними кубиками картоплю і будемо варити до повної готовності - картопля і горох повинні стати абсолютно м'якими.
Пюріруем суп за допомогою блендера, посолимо, поперчити, заправимо пропущеним через прес часником і ще раз доведемо до кипіння.
Готовий суп розіллємо по тарілках, посиплемо дрібно нарізаною зеленою цибулькою, заправимо грінками і відразу подамо до столу. Запевнюю вас, від такого ніхто не відязикаться!