Рецепт Гороховий суп на курячому бульйоні фото

Гороховий суп на курячому бульйоні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Горох
Дієтичне харчування , Вагітним і годуючим
На обід
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ніколи не готували гороховий суп на курячому бульйоні? Дуже даремно - супчик виходить смачним і далеко не таким важким, як інші «м'ясні» варіації на тему цього блюда. Спробуйте!

Опис приготування:

Чесно скажу, в моєму уявленні курячий бульйон і горох якось не дуже поєднувалися, доти, поки мене не пригостили таким супом. Виявилося, що він не тільки дивовижно смачний, але і дуже легкий у приготуванні, особливо, якщо бульйон приготований заздалегідь. Отже, простий рецепт горохового супу на курячому бульйоні - до вашої уваги!

В першу чергу, треба промити горох. Зробити це доведеться кілька разів, поки вода не стане майже прозорою.

Потім заллємо горох холодною водою, доведемо до кипіння і знімемо піну. Відкинемо його на друшляк, промиємо проточною водою.

Заллємо горох киплячим бульйоном і поставимо варити на середньому вогні.

Помиємо і очистимо овочі.

Спассеруем дрібно нарізану цибулю і натерту на тертці моркву в невеликій кількості рослинного масла.

Викладемо вміст сковороди в каструлю з горохом, додамо нарізаний дрібними кубиками картоплю і будемо варити до повної готовності - картопля і горох повинні стати абсолютно м'якими.

Пюріруем суп за допомогою блендера, посолимо, поперчити, заправимо пропущеним через прес часником і ще раз доведемо до кипіння.

Готовий суп розіллємо по тарілках, посиплемо дрібно нарізаною зеленою цибулькою, заправимо грінками і відразу подамо до столу. Запевнюю вас, від такого ніхто не відязикаться!


  • Горох - 0, 5 кілограма
  • Бульйон курячий - 2 L
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Картопля - 3-4 штук
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Часник - 1 зубчик
  • Зелена цибуля - 2-3 Ст. Ложок
  • Грінки або сухарики- За смаком
Чесно скажу, в моєму уявленні курячий бульйон і горох якось не дуже поєднувалися, доти, поки мене не пригостили таким супом. Виявилося, що він не тільки дивовижно смачний, але і дуже легкий у приготуванні, особливо, якщо бульйон приготований заздалегідь. Отже, простий рецепт горохового супу на курячому бульйоні - до вашої уваги!

В першу чергу, треба промити горох. Зробити це доведеться кілька разів, поки вода не стане майже прозорою.

Потім заллємо горох холодною водою, доведемо до кипіння і знімемо піну. Відкинемо його на друшляк, промиємо проточною водою.

Заллємо горох киплячим бульйоном і поставимо варити на середньому вогні.

Помиємо і очистимо овочі.

Спассеруем дрібно нарізану цибулю і натерту на тертці моркву в невеликій кількості рослинного масла.

Викладемо вміст сковороди в каструлю з горохом, додамо нарізаний дрібними кубиками картоплю і будемо варити до повної готовності - картопля і горох повинні стати абсолютно м'якими.

Пюріруем суп за допомогою блендера, посолимо, поперчити, заправимо пропущеним через прес часником і ще раз доведемо до кипіння.

Готовий суп розіллємо по тарілках, посиплемо дрібно нарізаною зеленою цибулькою, заправимо грінками і відразу подамо до столу. Запевнюю вас, від такого ніхто не відязикаться!

Схожі рецепти