Рецепт Розсипчастий плов зі свинини фото

Розсипчастий плов зі свинини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Крупи , Мал
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Що може бути смачніше ароматного, смачного домашнього плову? Пропоную вам рецепт приготування розсипчастого плов зі свинини, спробувавши який, ви назавжди залишитеся вірними саме йому.

Опис приготування:

У плову, як і кожного улюбленого багатьма страви, існує неймовірна кількість варіацій. Цей покроковий рецепт детально пояснить, як зробити розсипчастий плов зі свинини, максимально наближений до класичного варіанту.

  • Свинина - 600-700 грам
  • Мал - 600 грам
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів
  • Цибулина - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Зіра - 1 щіпка
  • Барбарис - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Куркума - 1 щіпка
  • Сушений помідор - 1 щіпка
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 1
1. Перед початком процесу необхідно ретельно промити рис і залишити його в холодній воді. М'ясо вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 2
2. На дно казана налити рослинне масло. Залежно від жирності м'яса, можна використовувати і менша кількість масла. Його необхідно добре розігріти.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 3
3. Як приготувати розсипчастий плов зі свинини на добре прогрітому, але не горілого масла? Все дуже просто - досить кинути в масло колечко цибулі або зубчик часнику. Як тільки з'явиться рум'яна кірочка - масло добре прогрілося.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 4
4. Тепер цибулю або часник можна акуратно дістати і відправити в казан свинину.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 5
5. Поки обсмажується м'ясо можна зайнятися овочами. Цибулини очистити і нарізати невеликими шматочками.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 6
6. Вимити, очистити і нарізати тонкими брусочками (можна натерти на тертці) морква.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 7
7. М'ясо вже злегка обсмажити, а значить - можна додавати до нього овочі.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 8
8. Спершу цибулю, який потрібно обсмажити до легкого золотистого відтінку.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 9
9. Потім додати моркву і ще трохи обсмажити овочі з м'ясом.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 10
10. Через 5-7 хвилин можна налити в казан воду (трохи вище рівня м'яса). Посолити і поперчити за смаком. Додати спеції і ретельно перемішати. На даному етапі зірвак, а саме так називається ця заготовка для плову, потрібно залишити хвилин на 20, щоб м'ясо стало м'яким.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 11
11. З рису злити воду і відправити його в казан. Акуратно розрівняти.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 12
12. При необхідності можна додати ще трохи води. Розсипчастий плов зі свинини в домашніх умовах не вимагає втручань, тому активно перемішувати його не потрібно. Для додаткового аромату можна розмістити вимиту головку часнику.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 13
13. На повільному вогні плов готується до тих пір, поки вся вода не вбереться. Потім краще залишити плов ще на 20 хвилин під закритою кришкою, а вже після подавати до столу.

Схожі рецепти