Рецепт Розсипчастий плов зі свинини фото

Розсипчастий плов зі свинини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Крупи, Мал
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Що може бути смачніше ароматного, смачного домашнього плову? Пропоную вам рецепт приготування розсипчастого плов зі свинини, спробувавши який, ви назавжди залишитеся вірними саме йому.

У плову, як і кожного улюбленого багатьма страви, існує неймовірна кількість варіацій. Цей покроковий рецепт детально пояснить, як зробити розсипчастий плов зі свинини, максимально наближений до класичного варіанту.

  • Свинина - 600-700 грам
  • Мал - 600 грам
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів
  • Цибулина - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Зіра - 1 щіпка
  • Барбарис - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Куркума - 1 щіпка
  • Сушений помідор - 1 щіпка
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 1
1. Перед початком процесу необхідно ретельно промити рис і залишити його в холодній воді. М'ясо вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 2
2. На дно казана налити рослинне масло. Залежно від жирності м'яса, можна використовувати і менша кількість масла. Його необхідно добре розігріти.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 3
3. Як приготувати розсипчастий плов зі свинини на добре прогрітому, але не горілого масла? Все дуже просто - досить кинути в масло колечко цибулі або зубчик часнику. Як тільки з'явиться рум'яна кірочка - масло добре прогрілося.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 4
4. Тепер цибулю або часник можна акуратно дістати і відправити в казан свинину.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 5
5. Поки обсмажується м'ясо можна зайнятися овочами. Цибулини очистити і нарізати невеликими шматочками.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 6
6. Вимити, очистити і нарізати тонкими брусочками (можна натерти на тертці) морква.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 7
7. М'ясо вже злегка обсмажити, а значить - можна додавати до нього овочі.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 8
8. Спершу цибулю, який потрібно обсмажити до легкого золотистого відтінку.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 9
9. Потім додати моркву і ще трохи обсмажити овочі з м'ясом.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 10
10. Через 5-7 хвилин можна налити в казан воду (трохи вище рівня м'яса). Посолити і поперчити за смаком. Додати спеції і ретельно перемішати. На даному етапі зірвак, а саме так називається ця заготовка для плову, потрібно залишити хвилин на 20, щоб м'ясо стало м'яким.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 11
11. З рису злити воду і відправити його в казан. Акуратно розрівняти.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 12
12. При необхідності можна додати ще трохи води. Розсипчастий плов зі свинини в домашніх умовах не вимагає втручань, тому активно перемішувати його не потрібно. Для додаткового аромату можна розмістити вимиту головку часнику.
розсипчастий плов зі свинини - фото крок 13
13. На повільному вогні плов готується до тих пір, поки вся вода не вбереться. Потім краще залишити плов ще на 20 хвилин під закритою кришкою, а вже після подавати до столу.

Схожі рецепти