Розсипчастий плов зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше ароматного, смачного домашнього плову? Пропоную вам рецепт приготування розсипчастого плов зі свинини, спробувавши який, ви назавжди залишитеся вірними саме йому.
У плову, як і кожного улюбленого багатьма страви, існує неймовірна кількість варіацій. Цей покроковий рецепт детально пояснить, як зробити розсипчастий плов зі свинини, максимально наближений до класичного варіанту.
- Свинина - 600-700 грам
- Мал - 600 грам
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Зіра - 1 щіпка
- Барбарис - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Куркума - 1 щіпка
- Сушений помідор - 1 щіпка
1. Перед початком процесу необхідно ретельно промити рис і залишити його в холодній воді. М'ясо вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками.
2. На дно казана налити рослинне масло. Залежно від жирності м'яса, можна використовувати і менша кількість масла. Його необхідно добре розігріти.
3. Як приготувати розсипчастий плов зі свинини на добре прогрітому, але не горілого масла? Все дуже просто - досить кинути в масло колечко цибулі або зубчик часнику. Як тільки з'явиться рум'яна кірочка - масло добре прогрілося.
4. Тепер цибулю або часник можна акуратно дістати і відправити в казан свинину.
5. Поки обсмажується м'ясо можна зайнятися овочами. Цибулини очистити і нарізати невеликими шматочками.
6. Вимити, очистити і нарізати тонкими брусочками (можна натерти на тертці) морква.
7. М'ясо вже злегка обсмажити, а значить - можна додавати до нього овочі.
8. Спершу цибулю, який потрібно обсмажити до легкого золотистого відтінку.
9. Потім додати моркву і ще трохи обсмажити овочі з м'ясом.
10. Через 5-7 хвилин можна налити в казан воду (трохи вище рівня м'яса). Посолити і поперчити за смаком. Додати спеції і ретельно перемішати. На даному етапі зірвак, а саме так називається ця заготовка для плову, потрібно залишити хвилин на 20, щоб м'ясо стало м'яким.
11. З рису злити воду і відправити його в казан. Акуратно розрівняти.
12. При необхідності можна додати ще трохи води. Розсипчастий плов зі свинини в домашніх умовах не вимагає втручань, тому активно перемішувати його не потрібно. Для додаткового аромату можна розмістити вимиту головку часнику.
13. На повільному вогні плов готується до тих пір, поки вся вода не вбереться. Потім краще залишити плов ще на 20 хвилин під закритою кришкою, а вже після подавати до столу.