Розсипчастий плов в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі ароматний, смачний і розсипчастий плов в мультиварці. Приготувати це блюдо досить легко, а результат просто приголомшливий.
Якщо плов частенько виходить лише рисовою кашею з м'ясом, тоді спробуйте приготувати розсипчастий плов в мультиварці за цим рецептом. При мінімумі зусиль у вас вийде неймовірно ароматне і смачне блюдо.
- Свинина - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Спеції для плову - 1-2 чайних ложок

1. Рецепт приготування розсипчастого плову в мультиварці насправді досить простий. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати порційними шматочками м'ясо. В даному випадку використовується свинина, однак це може бути і будь-яке інше м'ясо. Надіслати нарізане м'ясо в чашу мультиварки і злегка обсмажити на режимі Випічка. Рослинна олія додавати на даному етапі необов'язково, так як свинина буде виділяти достатньо жиру. Для пісного м'яса можна додати трохи масла.

2. Поки обсмажується м'ясо, можна зайнятися овочами. Морква вимити і очистити. Натерти на середній терці і нарізати невеликими брусочками. Цибулину очистити і порізати півкільцями. Коли м'ясо злегка підсмажиться, додати в чашу трохи рослинного масла і відправити туди овочі. На режимі Випічка готувати ще 5-7 хвилин.

3. Тим часом можна зайнятися рисом. Його необхідно ретельно промити і додати до обсмаженою овочам з м'ясом. Потім відправити в чашу спеції для плову (можна вибрати готові набори або приготувати приправу самостійно. Один з незамінних компонентів, надає плову неймовірний аромат - це зіра. Інші спеції можна додавати за смаком). Тепер в мультиварку можна залити воду або бульйон. Рідина повинна бути десь на 2 сантиметра вище рису. Часник очистити і додати в мультиварку (для аромату можна класти його цілим, а для смаку краще подрібнити).

4. Поставити режим Плов і готувати близько 1 годину (в залежності від виду та розміру м'яса). Якщо мультиварка не передбачає такий режим, можна готувати на режимі Гасіння або Жарка.

5. Коли розсипчастий плов в мультиварці в домашніх умовах готовий, можна дати йому трохи настоятися. Потім акуратно дістати часник (якщо поклали його цілком) і можна подавати блюдо до столу.