Пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий)
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг розбиває стереотип: якщо пісний - значить несмачний. Кислувато-солодкий пиріг з мигдальним присмаком буде нескладно приготувати навіть починає господині. Влітку і взимку - кращий десерт до чаю!
Цей рецепт, як приготувати пісний вишневий пиріг, можна використовувати і для іншої начинки. Вишню можна замінити на абрикос, сливу або будь-який інший фрукт і ягоду на ваш розсуд, додайте горіхи.
Головне - слідкуйте, щоб в начинці не було багато рідини.
Мигдалеву борошно можна замінити кукурудзяної.
- Борошно - 200 грам (в тісто)
- Борошно - 70 грам (в присипку)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (в тісто)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (в вишню)
- Цукор - 70 грам (в присипку)
- Цукор - 70 грам (в присипку)
- Вода - 6 Ст. Ложок
- Олія соняшникова - 6 Ст. Ложок (в тісто)
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки (в присипку)
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - За смаком (на кінчику ножа)
- Вишня - 500-600 грам
- Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка
- Мигдалеве борошно - 70 грам
1. Змішайте сипучі інгредієнти: щіпку солі, 2 ст.Ложки цукру і майже всю муку, пару ложок залиште на пізніше, дізнаєтеся навіщо.
2. Додайте 6 ст.Ложек крижаної води і 6 ст.Ложек соняшникової олії.
3. Почніть замішувати тісто. Коли воно почне комковаться, додайте соду (на кінчику ножа) і продовжите заважати тісто. Воно повинно вийти м'яким і добре відлипати від стінок миски за рахунок масла.
4. Висипати решту борошна, умішайте її в тісто. Перекладіть тісто на стіл, воно повинно бути м'яким і не повинно прилипати до рук. Загорніть тісто в харчову плівку, приберіть в холодильник на годину.
5. Вишню можна брати і свіжу, і заморожену, але обов'язково без кісточок. Зайвої рідини теж бути не повинно, тому відіжміть її злегка і залиште на друшляку. Потім присипте 1 столовою ложкою цукру. Якщо вишня дуже кисла, то двома.
6. Щоб залишки вологи в ягодах не завадили приготуванню пирога, додайте в вишню столову ложку картопляного крохмалю. В крайньому випадку - 2.
7. З'єднайте миндальную борошно і пшеничне, добре перемішайте. Додайте 70 грам цукру і 2 ст.Ложки соняшникової олії.
8. Дістаньте тісто з холодильника, 3-4 хвилини добре вимішують його руками. Потім розкачати його не товще, ніж в півсантиметра. За розміром орієнтуйтеся на свою форму для випікання.
9. Перекладіть тісто в форму для випікання, підійміть тісто на бортики, прихлопуючи його пальцями. Зверху присипте злегка крохмалем і викладіть всю вишню, злегка віджимаючи з неї сік. Начинка повинна лежати щільно і рівномірно.
10. На вишню ложкою викладаємо приготовлену присипку з борошна, затягуючи пиріг до самого краю.
11. Духовку розігрійте на 180 градусів, в уже гарячу духовку на 40 хвилин поставте випікатися наш пиріг.
Дочекайтеся, поки він охолоне, нарізуйте і насолоджуйтеся!
Дочекайтеся, поки він охолоне, нарізуйте і насолоджуйтеся!