Рецепт Пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий) фото

Пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто , Ягоди , Вишня
Роздільне харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Цей пиріг розбиває стереотип: якщо пісний - значить несмачний. Кислувато-солодкий пиріг з мигдальним присмаком буде нескладно приготувати навіть починає господині. Влітку і взимку - кращий десерт до чаю!

Опис приготування:

Цей рецепт, як приготувати пісний вишневий пиріг, можна використовувати і для іншої начинки. Вишню можна замінити на абрикос, сливу або будь-який інший фрукт і ягоду на ваш розсуд, додайте горіхи.

Головне - слідкуйте, щоб в начинці не було багато рідини.

Мигдалеву борошно можна замінити кукурудзяної.

  • Борошно - 200 грам (в тісто)
  • Борошно - 70 грам (в присипку)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (в тісто)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (в вишню)
  • Цукор - 70 грам (в присипку)
  • Цукор - 70 грам (в присипку)
  • Вода - 6 Ст. Ложок
  • Олія соняшникова - 6 Ст. Ложок (в тісто)
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки (в присипку)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - За смаком (на кінчику ножа)
  • Вишня - 500-600 грам
  • Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка
  • Мигдалеве борошно - 70 грам
пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий) - фото крок 1
1. Змішайте сипучі інгредієнти: щіпку солі, 2 ст.Ложки цукру і майже всю муку, пару ложок залиште на пізніше, дізнаєтеся навіщо.
пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий) - фото крок 2
2. Додайте 6 ст.Ложек крижаної води і 6 ст.Ложек соняшникової олії.
пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий) - фото крок 3
3. Почніть замішувати тісто. Коли воно почне комковаться, додайте соду (на кінчику ножа) і продовжите заважати тісто. Воно повинно вийти м'яким і добре відлипати від стінок миски за рахунок масла.
пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий) - фото крок 4
4. Висипати решту борошна, умішайте її в тісто. Перекладіть тісто на стіл, воно повинно бути м'яким і не повинно прилипати до рук. Загорніть тісто в харчову плівку, приберіть в холодильник на годину.
пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий) - фото крок 5
5. Вишню можна брати і свіжу, і заморожену, але обов'язково без кісточок. Зайвої рідини теж бути не повинно, тому відіжміть її злегка і залиште на друшляку. Потім присипте 1 столовою ложкою цукру. Якщо вишня дуже кисла, то двома.
пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий) - фото крок 6
6. Щоб залишки вологи в ягодах не завадили приготуванню пирога, додайте в вишню столову ложку картопляного крохмалю. В крайньому випадку - 2.
пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий) - фото крок 7
7. З'єднайте миндальную борошно і пшеничне, добре перемішайте. Додайте 70 грам цукру і 2 ст.Ложки соняшникової олії.
пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий) - фото крок 8
8. Дістаньте тісто з холодильника, 3-4 хвилини добре вимішують його руками. Потім розкачати його не товще, ніж в півсантиметра. За розміром орієнтуйтеся на свою форму для випікання.
пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий) - фото крок 9
9. Перекладіть тісто в форму для випікання, підійміть тісто на бортики, прихлопуючи його пальцями. Зверху присипте злегка крохмалем і викладіть всю вишню, злегка віджимаючи з неї сік. Начинка повинна лежати щільно і рівномірно.
пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий) - фото крок 10
10. На вишню ложкою викладаємо приготовлену присипку з борошна, затягуючи пиріг до самого краю.
пісний вишневий пиріг (ніжний і розсипчастий) - фото крок 11
11. Духовку розігрійте на 180 градусів, в уже гарячу духовку на 40 хвилин поставте випікатися наш пиріг.
Дочекайтеся, поки він охолоне, нарізуйте і насолоджуйтеся!

Схожі рецепти