Рецепт Пиріг розсипчастий з варенням фото

Пиріг розсипчастий з варенням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 45 хв.

Не знаю, що смачненького приготувати до чаю? Пропоную на замітку один з найпростіших і економних варіантів - пиріг розсипчастий з варенням в домашніх умовах. Просто і смачно - запорука успіху!

Опис приготування:

Приступаємо до готування!

1. Яйця потрібно вбити в невелику мисочку і з'єднати з цукром. Розтерти до білого (збивати в піну необов'язково).

2. Маргарин розтопити і трохи остудити.

3. Сіль з'єднати з борошном і просіяти.

4. З'єднати сухі інгредієнти з яйцями. Влити маргарин (в рецепті приготування пирога розсипчастого з варенням можна використовувати також вершкове або рослинне масло без запаху).

5. Додати гашене оцтом або лимонним соком соду.

6. Замісити круте, але еластичне тісто.

7. Відокремити від тесту невеликий шматочок і, загорнувши його харчову плівку, відправити в морозилку.

8. Більшу частину викласти на деко і розім'яти руками так, щоб вийшов рівний шар.

9. Викласти зверху улюблене варення. Краще взяти погуще, щоб пиріг розсипчастий з варенням в домашніх умовах не потік.

10. Дістати шматочок тесту з морозилки і на тертці натерти його поверх варення.

11. Надіслати лист в розігріту духовку на 20 хвилин.

12. Коли пиріг підрум'яниться, його потрібно остудити, а лише потім нарізати порційними шматочками.

Перед подачею можна присипати цукровою пудрою, наприклад.


  • Борошно - 500 грам
  • Маргарин - 200 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Варення - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
Приступаємо до готування!

1. Яйця потрібно вбити в невелику мисочку і з'єднати з цукром. Розтерти до білого (збивати в піну необов'язково).

2. Маргарин розтопити і трохи остудити.

3. Сіль з'єднати з борошном і просіяти.

4. З'єднати сухі інгредієнти з яйцями. Влити маргарин (в рецепті приготування пирога розсипчастого з варенням можна використовувати також вершкове або рослинне масло без запаху).

5. Додати гашене оцтом або лимонним соком соду.

6. Замісити круте, але еластичне тісто.

7. Відокремити від тесту невеликий шматочок і, загорнувши його харчову плівку, відправити в морозилку.

8. Більшу частину викласти на деко і розім'яти руками так, щоб вийшов рівний шар.

9. Викласти зверху улюблене варення. Краще взяти погуще, щоб пиріг розсипчастий з варенням в домашніх умовах не потік.

10. Дістати шматочок тесту з морозилки і на тертці натерти його поверх варення.

11. Надіслати лист в розігріту духовку на 20 хвилин.

12. Коли пиріг підрум'яниться, його потрібно остудити, а лише потім нарізати порційними шматочками.

Перед подачею можна присипати цукровою пудрою, наприклад.

Схожі рецепти