Смачний і розсипчастий пиріг з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Розсипчастий пісочний пиріг прекрасно поєднується з кавою, какао або чаєм. Така приємна структура тесту виходить за допомогою м'ясорубки. Дізнайтеся в рецепті, як приготувати пиріг з пісочного тіста.
В якості начинки можна використовувати будь-яке варення або джем, головне, щоб вони були не дуже рідкими.
Подавати пиріг краще за все злегка теплим, так він найбільш смачний і хрусткий.
- Олія - 250 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Крем 20% - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 600 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 3 чайних ложки
- Варення - 1 Склянка (густе)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Одне яйце і 1 жовток збийте міксером в густу піну.
2. В піну додайте склянку цукру і збийте міксером, поки маса не посвітлішає і не збільшиться в об'ємі.
3. Посолити тісто (0, 5 чайної ложки), додайте масло і сметану. Перемішайте міксером.
4. Соду погасите оцтом і відправте в тісто. Борошно просійте 2-3 рази, додайте в чашу міксера 300 грам і вимішують тісто до однорідного стану.
5. Присипте стіл борошном, викладіть тісто і, поступово додаючи решту 300 грам борошна, вимішують його, загинаючи всередину. Згодом тісто має почати тримати форму.
6. Розділити тісто 2 частини (більше і менше), загорніть в харчову плівку і залиште на столі на 15 хвилин.
7. Деко застеліть пергаментом. Меншу частину тіста розподіліть по деку рівним шаром, утрамбуйте і зробіть невеликі бортики. На тісто викладіть будь-яка не рідке варення.
8. Через м'ясорубку пропустіть більшу частину тесту і відразу викладайте його на варення. Силіконової пензликом змастіть все молоком і присипте цукровою пудрою.
9. Поставте деко в духовку, розігріту до 180 градусів, з 25-30 хвилин. Коли пиріг охолоне, присипте цукровою пудрою і угощайтесь