Рецепт Смачний і розсипчастий пиріг з пісочного тіста фото

Смачний і розсипчастий пиріг з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Овочі , Молочні продукти , Пісочне тісто , Яйця , Вершкове масло , Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Розсипчастий пісочний пиріг прекрасно поєднується з кавою, какао або чаєм. Така приємна структура тесту виходить за допомогою м'ясорубки. Дізнайтеся в рецепті, як приготувати пиріг з пісочного тіста.

Опис приготування:

В якості начинки можна використовувати будь-яке варення або джем, головне, щоб вони були не дуже рідкими.

Подавати пиріг краще за все злегка теплим, так він найбільш смачний і хрусткий.

  • Олія - 250 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйце - 2 штуки
  • Крем 20% - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 600 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет - 3 чайних ложки
  • Варення - 1 Склянка (густе)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
смачний і розсипчастий пиріг з пісочного тіста - фото крок 1
1. Одне яйце і 1 жовток збийте міксером в густу піну.
смачний і розсипчастий пиріг з пісочного тіста - фото крок 2
2. В піну додайте склянку цукру і збийте міксером, поки маса не посвітлішає і не збільшиться в об'ємі.
смачний і розсипчастий пиріг з пісочного тіста - фото крок 3
3. Посолити тісто (0, 5 чайної ложки), додайте масло і сметану. Перемішайте міксером.
смачний і розсипчастий пиріг з пісочного тіста - фото крок 4
4. Соду погасите оцтом і відправте в тісто. Борошно просійте 2-3 рази, додайте в чашу міксера 300 грам і вимішують тісто до однорідного стану.
смачний і розсипчастий пиріг з пісочного тіста - фото крок 5
5. Присипте стіл борошном, викладіть тісто і, поступово додаючи решту 300 грам борошна, вимішують його, загинаючи всередину. Згодом тісто має почати тримати форму.
смачний і розсипчастий пиріг з пісочного тіста - фото крок 6
6. Розділити тісто 2 частини (більше і менше), загорніть в харчову плівку і залиште на столі на 15 хвилин.
смачний і розсипчастий пиріг з пісочного тіста - фото крок 7
7. Деко застеліть пергаментом. Меншу частину тіста розподіліть по деку рівним шаром, утрамбуйте і зробіть невеликі бортики. На тісто викладіть будь-яка не рідке варення.
смачний і розсипчастий пиріг з пісочного тіста - фото крок 8
8. Через м'ясорубку пропустіть більшу частину тесту і відразу викладайте його на варення. Силіконової пензликом змастіть все молоком і присипте цукровою пудрою.
смачний і розсипчастий пиріг з пісочного тіста - фото крок 9
9. Поставте деко в духовку, розігріту до 180 градусів, з 25-30 хвилин. Коли пиріг охолоне, присипте цукровою пудрою і угощайтесь

Схожі рецепти