Розсипчастий пиріг з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не любите сир в чистому вигляді, то зробіть випічку на його основі: вона смачна і в той же час корисна. Розповім про простому і доступному рецепті, як приготувати розсипчастий пиріг з сиром.
Цей сирний пиріг хороший для вживання охолодженим, тому після приготування пересильте себе і залиште його для охолодження. Якщо не з'їли весь пиріг відразу, то зберігайте його в холодильнику, оскільки сир при кімнатній температурі може зіпсуватися. Пиріг смачно подавати зі згущеним молоком або джемом, особливо малиновим.
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукрова пудра - 1/3 склянки
- Мигдаль - 0, 5 склянки
- Жовток - 1 штука
- Сир - 250 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Мускатний горіх - За смаком
- Ваніль - За смаком
1
Наріжте шматочками холодне вершкове масло і викладіть в чашу міксера, додайте борошно, жовток, цукрову пудру, подрібнений мигдаль, замісіть тісто.
2
Готове тісто розкачати за формою, в якій будете випікати, сформуйте бортики і відправте форму на 1 час в холодильник.
3
Сир викладіть в чашу міксера, збийте його трохи, щоб консистенція була більш однорідною.
4
Відокремте жовтки від білків, перші додайте до сиру, а також викладіть вершки, ваніль, цукор, мускатний горіх, ретельно все перемішайте.
5
В іншій мисці збийте білки до міцних піків, потім з'єднайте їх з сирною масою.
6
Дістаньте з холодильника форму з тестом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
7
Дістаньте форму з духовки і остудіть протягом 10 хвилин, потім викладіть у форму сирну начинку.
8
Випікайте ще 20 хвилин, а потім зменшіть температуру до 175 градусів і готуйте півгодини.
9
Перед подачею на стіл остудіть пиріг, краще в холодильнику. Смачного!